Položeni vijenci u znak sjećanja na smrtno stradale pripadnike CJB Prijedor

DSC08581

U prostorijama Policijske stanice Prijedor 2, danas, 08.02.2016. godine, odata je počast našim saborcima, policajcima, koji su za stvaranje Republike Srpske 8. februara 1994. godine dali svoje živote u odbrani zapadnih granica Republike Srpske.

Cvijeće je danas na spomen obilježje položio načelnik Centra Dalibor Ivanić, predsjednica gradske organizacije porodica poginulih boraca Zdravka Karlica, predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević, kao i članovi porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Ovo je značajan dan za Republiku Srpsku, jer je u njene temelje ugrađeno mnogo žrtava herojskog stradanja među kojima su i životi naših policajaca iz Prijedora, kojima smo danas odali počast i prisjetili se tog tužnog dana. Njihova plemenitost, bezrezervna humanost i spremnost da žrtvuju svoje živote za sve nas i za našu Republiku je nadljudska osobina i zato će njihova imena ostati zapisana u istoriji našeg naroda.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Prijedor je u obraćanju medijima rekao „ Pripadnici Centra javne bezbjednosti Prijedor pored obavljanja redovnih poslova i zadataka, te održavanja visokog stepena lične i imovinske bezbjednosti građana, svakodnevno pružaju podršku Mjesnom odboru, a sada i novoformiranom regionalnom Koordinacionom odboru boračke organizacije CJB Prijedor.

Podrška nije samo deklarativnog karaktera već i praktična, naravno uz punu i nesebičnu podršku ministra Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koja se ogleda prije svega u prijemu u radni odnos djece poginulih policajaca, pomoć u rekonstrukciji spomen obilježja poginulim pripadnicima CJB Prijedor i CJB Banja Luka, ali i u obilježavanju bitnih datuma odbrambeno otadžbinskog rata, kao što je ovaj danas.

U narednom periodu od strane CJB Prijedor podrška će biti još intezivnija kako bismo svi zajedno u okviru zakona, preduzeli mjere na jačanju statusa i ostvarivanju većih prava boraca, porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida proteklog otadžbinskog rata.“

Autor: MUP RS

Comments are closed.