Pomoć Domu u Čirkin Polju

Članovi Crvenog krsta Prijedor donirali su u petak pakete pomoći Domu za mušku djecu ometenu u razvoju u Čirkin Polju. Povodom nedjelje Crvenog krsta i obilježavanja 20 godina postojanja Crvenog krsta RS, štićenicima tog doma uručeno je 40 paketa sa ćebadima i 20 paketa sa higijenskim potrepštinama.
Zoran Veselinović sekretar Crvenog krsta Prijedor kazao je da se Nedjelja Crvenog krsta ove godine obilježava pod motom „Dvadeset godina u službi čovjeka“.
„Crveni krst RS potrudio se da povodom jubileja 20 godina postajanja pruži podršku i pomoć ugroženim kategorijama stanovništva, rekao je Veselinović“, On je dodao da su u okviru Nedjelje Crvenog krsta majkama u prijedorskom porodilištu uručili pakete za njihovu novorođenčad i da su pakete pomoći uručili i višečlanim porodicama. Veselinović je najavio da će aktivisti Crvenog krsta posjetiti i porodice nestalih u prošlom ratu u BiH i one koji su nastradali od mina.
Rajko Drinić, direktor Doma za mušku djecu i omladinu ometenu u razvoju u Čirkin Polju, kazao je da je Crveni krst RS već učestvovao u akcijma pružanja pomoći za tu ustanovu. „Ćebad i paketi sa higijenskim potrepštinama dobro će doći našim štićenicima“, rekao je Drinić. On je dodao da su u Domu uspjeli mnogo toga obnoviti zahvaljujući sredstvima iz lokane zajednice i donacijama Vlade RS i Ministrastva zdravlja i socijalne zaštite RS.
U tom Domu trenutno boravi 206 štićenika starosti od dvije do 77 godina iz RS, FBiH i Hrvatske.
Nezavisne novine

Comments are closed.