Pomoć najugroženijima i najmlađima

pomocrveni

Predstavnici prijedorskog Crvenog krsta posjetili su danas tri domaćinstva iz kategorije socijalno ugroženih i uručili im pomoć u okviru obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta.

Pakete hrane i higijene i drugih potrepština za svakodnevnu upotrebu dobili su Nazif Hatić, višestruki doborvoljni davalac krvi koji je sada u poznim godinama i bolestan je, višečlana porodica Zdjelar i lice sa invaliditetom Vlado Vujinović.

„Aktivnosti nastavljamo sutra posjetama i podjelom pomoći u vidu hrane, higijene i ćebadi višečlanim porodicama Jovičić u Ljubiji i Đuričić u Novoj Orlovači“, najavio je sekretar prijedorskog Crvenog krsta Zoran Veselinović.

Aktivnosti obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta u Prijedoru su počele juče posjetom aktivista Crvenog krsta bebi boksu bolnice „Doktor Mladen Stojanović“ i uručivanjem bebi paketa za prvih pet beba rođenih u Nedjelji Crvenog krsta.

„Paketi sa sadržajem osnovnih potrepština za novorođene bebe dobro će doći porodicama koje su obradovane dolaskom najmlađih stanovnika našeg grada“, dodao je Veselinović.

On je naveo da je i generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović juče posjetio Dom za mušku djecu i omladinu Čirkin Polje gdje je dovezeno 20 higijenskih paketa pomoći.

Autor: SRNA

Comments are closed.