Pomozimo Manueli!

Prije dvije i pol godine Manuela Jeftenić, studentkinja treće godine učiteljskog studija na Filozofskom fakultetu u Banjaluci oboljela je od teške bolesti INTRAMEDULARNI TUMOR KIČMENE MOŽDINE. Nakon operativnog zahvata koji je obavljen 2006. godine, na Institutu za Neurohirurgiju u Beogradu, Manuela je izgubila funkciju donjih ekstremiteta. Od tada uz pomoć roditelja, prijatelja i zdravstvenih radnika bori se da stane na svoje noge.

Dvije godine provela je po banjama i rehabilitacionim centrima i uspjela prohodati uz pomoć pomagala. Kada je bila gotovo sigurna da je pobijedila ovu opaku bolest ona se ponovo pojavila i vratila Manuelu na početak. Sada je ponovo vezana za kolica i potrebna je nova operacija kako bi se odstranio novonastali tumor. Ova mlada, pametna i prije svega stabilna i skromna djevojka svjesna svih nedaća i težine bolesti sa kojom se nosi, marljivo uči i polaže ispite na fakultetu. Čvrsto vjeruje da će prohodati, završiti fakultet, zaposliti se i svoj život posvetiti radu s djecom, a svojim teškim iskustvom učiti ljude da u životu ne treba odustati nego uvijek ići naprijed i boriti se.

Njena četveročlana porodica nalazi se u izuzetno teškoj i složenoj materijalnoj situaciji jer je jedini izvor njihovih prihoda plata zaposlenog brata. I pored toga većinu dosadašnjih troškova Manuelinog liječenja snosili su njeni roditelji. Pošto Manuelin oporavak zahtjeva prisustvo oba roditelja, oni nisu u mogućnosti da zasnuju radni odnos, iako bi sve dali da njihova Lela ozdravi i prohoda.

Zbog toga se obraćamo svim ljudima dobre volje, da pomognu novčanim prilozima liječenje Manuele Jeftenić, kojoj će nakon operacije trebati ogromna sredstva za liječenje u Rusiji, kako bi se izbjeglo da se ova teška bolest opet pojavi. Zato vas molimo da svojim skromnim, humanim prilogom pomognete da Manueli vratimo osmijeh na lice, kako bi i ona mogla kao i svi mladi ljudi da živi normalnim životom i uživa u njegovim radostima.

UNAPRIJED HVALA SVIM LJUDIMA SA VELIKIM SRCEM!

Ziro racun Pro credit banke
194-122-05760011-69
tel. 052/214-419
mob. 065/837-580

Porodica Jeftenić

Caffe Kim Prijedor
Nastavlja se akcija prikupljanja novčanih sredstava da bismo zajedno pomogli Manueli u borbi protiv njene bolesti… Povodom toga, u četvrtak, 20.11.2008. u 21h, u prijedorskom Cafeu Kim održaće se mali humanitarni koncert sa Banjalučkim trubačima i Čela bandom. Pozivamo sve one koji su u mogućnosti da dođu i pomognu Manueli. Ulaz na ovu humanitarnu manifestaciju je 3 KM…

Comments are closed.