Poplava u prostorijama prijedorskog Udruženja slijepih i slabovidih lica

U prostorijama prijedorskog Udruženja slijepih i slabovidih lica od proteklog vikenda dogodile su se dvije poplave, koje su potpuno blokirale njegov rad, rekao je predsjednik ovog udruženja Nebojša Đukanović. On je potvrdio da je u petak za desetak najaktivnijih članova udruženja bio normalan radni dan, ali da se neprijatno iznenadio kada je u subotu ujutru zatekao poplavljene prostorije. „Kada sam došao u subotu ujutru, zagazio sam u vodu i shvatio da je pukla glavna cijev u sanitarnim prostorijama. Odmah sam zvao ‘Vodovod’, ali su mi rekli da građanima mogu pomoći za kvarove i pucanja cijevi samo do šahta, a da je sve ostalo na zajednici etažnih vlasnika. Budući da je ovo prostorija udruženja i da nema nikakve veze sa zajednicom stanara morali smo sami da se snalazimo“, rekao je Đukanović. On je dodao da su predstavnici Udruženja zvali privatnog vodoinstalatera, koji je otklonio kvar, ali da to nije bio kraj problema.
„Juče su me nazvale komšije iz zgrade u čijem su prizemlju naše prostorije i rekle da je u stanu iznad pukla cijev. Kada sam došao imao sam šta da vidim – sada su plafoni bili napotljeni vodom, koja ide na sve strane, tako da sada imamo dvostruku štetu. Vodu smo pokupili, mada još kaplje sa plafona i gledamo šta ćemo dalje“, priča Đukanović. On je dodao da je „sreća u nesreći“ da nije stradao nijedan od kompjutera sa govornim softverima i štampači na Brajevom pismu koje je udruženje nedavno dobilo u okviru projekta Agencije Braj internet klub čitalaca. „Prije dva mjeseca smo krečili, kada je trebala da stigne donacija. Namještaj koji smo tada dobili sav je mokar, ali se nadamo da šteta neće biti veća nego što je već vidljiva“, rekao je Đukanović.
On je dodao da su predstavnici udruženja vodu sami skupljali i nastojali da spasu ostali materijal sa polica ormara, kao i da će sami snositi troškove sanacije štete ili će plaćanje odgoditi do prve tranše sredstava iz opštinskog budžeta koja su namijenjena za rad udruženja. Prema Đukanovićevim procjenama, pričinjena šteta od dvostruke poplave njihovih prostorija je veća od 500 KM. Opštinsko Udruženje slijepih i slabovidih je osnovano još 1958. godine i ima oko 170 članova, ali samo desetak aktivnih, jer su ostalo starije i teško pokretne osobe.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.