Posao za osam mladih nakon obuke

posaoosam

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić uručio je danas sertifikate za osam korisnika programa „Pomoć za samopomoć“ koji su u proteklih šest mjeseci naknadnim usavršavanjem kod poslodavaca stekli kvalifikacije koje će im pomoći da lakše dođu do posla.

Riječ je o nezaposlenim licima dobi od 18 do 35 godina koja su radila kod šest poslodavaca i koja su nakon obuke ostala da rade kod tih poslodavaca.

Pavić je podsjetio da je ovo peta godina da grad Prijedor, u saradnji sa njemačkom fondacijom „Krila nade“ /Wings of hope/ i Udruženjem „Progres“ iz Sarajeva vodi specifičnu akciju podsticanja zapošljavanja mladih, gdje se mladi prekvalifikuju ili obučavaju za zanimanja koja su potrebna tim poslodavcima.

„Na ovaj način se već zaposlilo 50 ljudi u prethodnom periodu, a više od 80 odsto ostalo je da radi kod tih poslodavaca“, naveo je Pavić.

On je potvrdio da ovaj projekat sufinansira grad sa po 4.800 evra, odnosno 9.600 KM, a na osnovu ranije potpisanog memoranduma o saradnji.

„Mi u Prijedoru cijenimo svako radno mjesto i svaki pojedinac koji se zaposli je dobrodošao, jer je suština našeg programa ekonomija i zapošljavanje“, dodao je Pavić.

Predstavnik Udruženja „Progres“ iz Sarajeva Elvir Čaušević naglasio je da je cilj ovog projekta, koji se realizuje u devet regija u BiH, da se mladima omogući što veća konkurentnost na tržištu rada.

U projektu su u Prijedoru ove godine učestvovala preduzeća „VB Progres“, „TKT“, „Elo“, „Estetik studio“, „Budo“ i „Sani Sarajlić“.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.