Posljednji ispraćaj majke hrabrosti Jelene Trikić danas u Drvaru

Posljednji ispraćaj Jelene Trikić (33), majke hrabrosti kako su je mnogi prozvali, biće obavljen danas u njenom rodnom Drvaru na groblju Spasovina u 14:00 časova.

Za Jelenom tuguju roditelji Vladimir i Milkica, suprug Goran Dunović i sin Nikola, sestra Vlatka, rodbina i prijatelji.

Za ovom hrabrom majkom, koja je uprkos teškoj bolesti, na svijet donijela malog Nikolu, tuguju i znani i neznani. Tuguju porodice Trikić i Dunović, tuguje rodni Drvar, tuguje Prijedor u kojem je živjela, tuguju i Banjaluka i Beograd, tuguju svi oni do kojih je stigla priča o velikom herojstvu ove mlade žene.

Počivaj u miru Jelena Trikić.

Tridesettrogodišnja Jelena Trikić iz Prijedora, koja je odbila da jakim citostaticima liječi tumor na mozgu kako bi imala šansu da bude majka, nakon teške bolesti i duge borbe za život preminula je u banjalučkom Kliničkom centru, 39 dana nakon porođaja, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Trikićeva je preminula u noći između subote i nedjelje u 1.25 na Odjeljenju intenzivne njege Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Banjaluka.

Jeleni je 2007. godine otkriven tumor na mozgu, a nakon dvije operacije odlučila je da ostvari svoju veliku želju – da rodi dijete i da osjeti kako je biti majka, u čemu je dobila podršku supruga.

Tokom trudnoće, njeno liječenje je obustavljeno, a bolest je uznapredovala, tako da su sve dalje prognoze za njeno izlječenje bile neizvjesne.

Prije 39 dana rodila je sina Nikolu, koji je na rođenju imao 1.970 grama.

Da je hrabra i veliki borac, Jelena je dokazala i time što je poslije saznanja da je bolesna upisala Ekonomski fakultet i završila ga početkom ove godine.

Comments are closed.