Postavljena dva najsavremenija semafora za pješake

Novi semaforU sklopu redovnog održavanja svjetlosne saobraćajne signalizacije u petak su u jednoj od glavnih prijedorskih saobraćajnica, ulici Akademika Jovana Raškovića postavljena dva nova semafora za pješake. „Radi se o jednom od najsavremenijih semafora koji do sada nije postavljen nigdje u čitavoj regiji, a prednost mu je u tome što pored osnovnih boja koje sadrži semafor, ima i veliki brojač koji će pješake obavještavati o preostalom vremenu trajanja znaka zabrane ili prolaza na pješačkom prelazu“ rekao je šef opštinskog Odsjeka za saobraćaj i parkinge Aleksandar Jeftić dodajući da je najvažniji aspekt ove aktivnosti bezbjednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno pješaka.

Prema njegovim riječima, za sada su u funkciju stavljena dva pješačka semafora, a uskoro će biti promijenjena i svjetlosna signalizacija za motorna vozila savremenijim uređajem.

„Za rekonstrukciju signalizacije ove rasksrnice, koja je jedna od najprometnijih raskrsnica u gradu, opština je predvidjela 10 000KM“ potvrdio je Jeftić.

U budžetu opštine Prijedor za 2008. godinu predviđeno je ukupno 40 000 KM za redovno održavanje svjetlosne saobraćajne signalizacije i postavljanje još dva nova semafora na raskrsnici kod srednjoškolskog centra i raskrsnici kod Tešinića, gdje trenutno postoji samo pješački semafor.

Izvor: opstinaprijedor.org

Comments are closed.