Povećana proizvodnja kesa za 44 odsto

Prijedorsko preduzeće za proizvodnju papirnih kesa „Konzos“, u 2008. godini proizvelo je 25 miliona komada papirnih kesa, što je povećanje proizvodnje u odnosu na prethodnu godinu za 44 odsto.

Direktor ovog preduzeća Sebastijan Barudžija, rekao je da je cijela proizvodnja plasirana na inostrano tržište, a što je rezultat značajnih investicionih ulaganja tokom 2008. godine.

– Sredstva smo investirali u kupovinu mašina za preradu papirne konfekcije, nabavku vlastitog kamiona za prevoz robe za Veliku Britaniju, kupovinu zgrade za novi proizvodni pogon od 5.000 metara kvadratnih, te adaptaciju i uređenje prostora – kazao je Barudžija.

On je potvrdio i da je krajem prošle godine nova oprema instalirana u novi pogon, gdje je i počela proizvodnja.

– Ovakva investicija otvorila je nove mogućnosti za dalji razvoj, finansijsku stabilnost firme, povećanje proizvodnje i zapošljavanje – kazao je Barudžija i dodao da će uskoro raspisati konkurs za prijem deset radnika.

Iako se u Republici Srpskoj nova investiciona ulaganja ističu kao najbolji način borbe protiv privredne recesije i održavanja pozitivne klime u privrednom svijetu, Barudžija je naglasio da bi na primjeru „Konzosa“ Vlada mogla da uči primjenu svoje mjere ekonomske politike.

„Konzos“, čiji se pogon nalazi u poslovnoj zoni „Celpak“, trenutno zapošljava 30 radnika koji proizvode eko kese za domaćinstvo od papira nabavljenog iz Maglaja, Srbije i Češke, uglavnom za tržište Velike Britanije.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.