Povodom Međunarodnog dana štednje doniran namještaj školi u Prijedoru

Hipo Alpe Adria banka Banjaluka donirala je kancelarijski namještaj Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Prijedoru, u okviru donatorske akcije koju ova banka tradicionalno provodi povodom obilježavanja 31. oktobra – Međunarodnog dana štednje.

Šef poslovnice Hipo banke u Prijedoru Romana Liščinski rekla je da ova banka Međunarodni dan štednje tradicionalno posvećuje mladima i institucijama koje brinu o njihovom obrazovanju, zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti.

Direktor Osnovne škole „Dositej Obradović“ Stevica Đogazović zahvalio je Hipo banci na donaciji i istakao da će namještaj biti od velike koristi školi, koja sa skromnim sredstvima nije u mogućnosti da nabavlja namještaj i oprema školske prostorije.

„Hipo banka je i prije pet godina pomogla našoj školi finansirajući izradu naše veb stranice. Na taj način banka nam je pomogla da se elektronski predstavimo u svijetu“, rekao je Đogazović.

Predstavnici Hipo Alpe Adria banke danas će obići sva porodilišta u mjestima u kojima posluje banka, i roditeljima djece koja se rode na Međunarodni dan štednje uručiti štednu knjižicu sa novčanim ulogom od 50 KM, saopšteno je iz banke.

Međunarodni dan štednje obilježava se 31. oktobra, na dan kada je 1924. godine u Milanu održan prvi međunarodni kongres predstavnika svjetskih štednih ustanova, koji su se sastali u želji da pronađu izlaz iz krize prouzrokovane Prvim svjetskim ratom.

Oni su konstatovali da je štednja neophodna za razvoj čovječanstva i donijeli odluku kojom je ustanovljen Međunarodni dan štednje. Odluku je donijelo 350 delegata iz 27 zemalja, koji su predstavljali oko stotinu miliona štediša.
SRNA

Comments are closed.