Povratnicima podijeljeno 15 krava

Na lijevoj obali Sane, u šest povratničkih naselja kod Prijedora, jučer je povratničkim, uglavnom višečlanim porodicama, podijeljeno 15 krava. Vrijednu donaciju obezbijedila je humanitarna organizacija „Budućnost“ iz Sarajeva, a implementator projekta je Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica.
Jedan od onih koji je jučerašnjom donacijom obogatio svoj stočni fond je i Hamdija Ališković koji se s porodicom u rodne Rakovčane vratio prije sedam godina.
– Ovo je najljepši poklon koji sam mogao dobiti pred Bajram – kaže vidno sretan Hamdija. Dodaje da ima penziju, no i da se bavi poljoprivredom i držanjem stoke, što je i dodatni izvor prihoda za njegovu porodicu, suprugu Ismetu, sina Ajdina i snahu Sabinu.
Uručenju donacije prisustvovao je i Senad Bratić, predsjednik regionalnog odbora SDA Bosanska Krajina – Prijedor, koji je kazao da će povratničkim porodicama biti uručena i jedna količina sadnica.
– Želja nam je da ovim ljudima koliko-toliko olakšamo povratak za šta je sluha imalo resorno federalno ministarstvo na čelu s ministrom Mušićem – kazao je Bratić i najavio nove donacije za povratničku populaciju u regiji Prijedor.

Dnevni avaz

Comments are closed.