Poziv inovatorima da se do 4. maja prijave na takmičenje

11-Prijedor---Biljana-Vojvodic

Predstavnici Ministarstva nauke i tehnologije RepublikeSrpske i Saveza inovatora Republike Srpske pozvali su danas da učestvuju u ovogodišnjemtakmičenju za najbolju tehnološku inovaciju.

Pomoćnik ministra za tehnologiju u Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske Biljana Vojvodić navela je da su prijave počele 1. aprila i da je prijavljivanje moguće do 4. maja putem sajta www.inovacija.org.

„Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju organizujemo po deseti put, znači ovo je jubilarno takmičenje, zajedno sa Ministarstvom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije sa ciljem promovisanja inovativne i preduzetničke klime u Republici Srpskoj, pomoći kompanijama da izađu na tržište i otvaranja novih kompanija i novih radnih mjesta“, rekla je Vojvodićeva novinarima u Prijedoru.

11-Prijedor---prezentacija-takmicenja-za-najbolju-tehnolosku-inovaciju

Prema njenim riječima, osnovni uslov za konkurisanje jeste da tim ima najmanje tri člana, a ove godine organizuje se takmičenje i u kategoriji realizovane inovacije.

„Nagradni fond iznosi 35.000 KM. Namijenjen je za šest prvoplasiranih timova koji se nađu u finalu, a ove godine, zbog jubilarnog takmičenja, planirali smo i specijalne nagrade za najbolji srednjoškolski tim i za najbolji studentski tim“, dodala je Vojvodić.

U Republici Srpskoj u prethodnih devet godina kroz takmičenje je prošlo 209 timova u kategorijama inovativnih ideja, realizovanih inovacija i potencijala. Nagrađeno je ukupno 70 timova u vrijednosti 313.000 KM.

Autor: SRNA

Comments are closed.