Poziv potrošačima da izmire dug uz pogodnosti

toplana

Prijedorska „Toplana“ pozvala je dužnike da iskoriste akciju otkupa duga uz pogodnosti koja traje do kraja idućeg mjeseca.

„Pozivamo sve korisnike usluge grijanja poslovnih prostora i stambenih jedinica da iskoriste pogodnosti akcije otkupa duga i izmire svoje dugovanje na vrijeme čime bi izbjegli utuženje i naplatu sudskim putem sa troškovima postupka“, navodi se u pozivu „Topalne“.

Korisnicima koji jednokratno uplate cjelokupan iznos glavnog duga sa stanjem na dan 31. jula 2016. godine otpisuje se 70 odsto kamata. Korisnici koji su već utuženi, da bi ostvarili pogodnost koju pruža akcija, dužni su uplatiti uz glavni dug i iznos sudskih troškova za godine za koje su utuženi.

Osim dužnika, pogodnosti imaju i korisnici koji do 15. oktobra uplate unaprijedor grijnu sezonu 2016/2017 na način da im se umanjuje račun za 10 odsto. Ujedno, svi potrošači koji uslugu centralnog grijanja plaćaju redovno, do 25. u tekućem mjesecu za prethodni mjesec, ostvaruju popust od pet odsto.

Dug korisnika centralnog grijanja prema „Toplani“ je 6,8 miliona maraka, a pred Osnovnim sudom u Prijedoru je više od 8.000 predmeta koji se odnose na utuživanje dužnika ovog javnog preduzeća.

Autor: SRNA

Comments are closed.