Poziv za prijem djece u pripremni program za školu

djecavrtic

Dječiji vrtić „Radost“ Prijedor pozvao je roditelje djece koja nisu išla u vrtić da prijave predškolce za učešće u pripremnom programu.

„Postoji realna mogućnost, zbog nedostatka sredstava, da program sufinansiraju roditelji, o čemi će se naknadno dati informacija“, saopšteno je iz ove javne ustanove.

Pravo na pripremni program imaju djeca koja nisu pohađala vrtić, a koja će do 1. septembra ove godine napuniti šest godina.

Poziv je otvoren do 27. januara, a pripremni program trajaće nepuna tri mjeseca, odnosno od 7. marta do 31. maja.

Djeca koja se prijave za pohađanje ovog programa u vrtiću dužna su da do 1. marta donesu tri negativna nalaza na parazite, te uredne nalaze brisa grla i brisa nosa.

U vrtiću su od prošlog mjeseca na snazi higijensko-epidemiološke mjere zbog epidemije crijevnih parazita, ali je od prošle sedmice ponovo dozvoljeno svoj djeci da pohađaju vrtić, bez obzira na to da li su urađeni kontrolni nalazi koji bi pokazali da li je dijete i dalje zaraženo dječijim glistama ili nije.

Osim vrtića, pripremni program u Prijedoru provode i neke osnovne škole, o čemu će više informacija biti dostupno nakon zimskog raspusta, odnosno iduće sedmice kada počne drugo polugodište.

Pripremni programa u školama za roditelje je besplatan.

Autor: SRNA

Comments are closed.