Poznati pjevački par ponovo zajedno

Ljubav Adelise Hodžić i Halida Muslimovića, u 19 godina koliko traje, odoljela je brojnim iskušenjima profesije kojom se bave. Nakon dvije godine razdvojenosti i godinu ponovnog zajedničkog života, danas u Prijedoru Adelisa i Halid uglas kažu da su veoma sretni i više skloni kompromisu i razumijevanju.
Teško iskustvo
– Dogovaramo se o svemu, ima više osmijeha, nema nekih priča odranije … Jednostavno, idemo dalje i meni je sve bolje nego prije – priznaje nam Halid, koji je u vrijeme naše posjete užurbano pakovao stvari za putovanje u daleki Dubai, gdje će održati koncert kao prvi pjevač s prostora bivše Jugoslavije.
Kaže da mu nije žao što Adelisa i djeca ne idu s njim.
– Vjerovatno ćemo tamo ići u porodičnom aranžmanu prvom prilikom ili možda i na medeni mjesec – obećava Halid.
U toplom domu u Prijedoru, koji je pjevački par zajednički uredio, uz mnogo detalja i sitnica koje su donosili s putovanja, sve je protkano pažnjom i ljubavlju. 
– Sretna sam s Halidom i djecom. Vrijeme provedeno bez njih bilo je teško iskustvo. Dosta stvari sam naučila u tom periodu. Treba biti sabran i mnogo razmisliti o svemu onom šta treba da uradiš. Ipak, najteža mi je bila  razdvojenost od djece. To vrijeme se ne može nadoknaditi, ali pokušavamo … – otvoreno, kao i uvijek, priča Adelisa.
Ona se po ko zna koji put nanovo privikava na Prijedor. Nije u pitanju grad, u kojem je često zaustavljaju i traže autogram, nego to što se inače teško privikava na promjene.
– Adelisa je takve prirode. I kada je riječ o prijateljstvu, prvo mjerka dok nekog ne upozna, no kada nekom priđe, onda je to potpuno drugačija priča, puna povjerenja i ljubavi. Tako je i s Prijedorom, sredinom u kojoj danas živi, s kućom i svim ostalim – priča Halid, za kojeg Adelisa tvrdi da joj se i u vrijeme razdvojenosti, mada on to nikom nije javno priznao, žestoko udvarao.
 
Krug je zatvoren
A, Halid priznaje da mu je Adelisa u vrijeme dok nisu bili zajedno veoma nedostajala.
– Važno je da je krug zatvoren, što je dobro. Jednostavno, lijepo nam je i nadopunjujemo se – kaže pjevač, dok ponosno pokazuje njemu jednu od najdražih prostorija – ostavu, punu zimnice koju je Adelisa sama pripremila.
U ostavi nema čega nema, kiselog kupusa, svih vrsta salata, džemova… Oboje su gurmani, ljubitelji dobre domaće kuhinje.
– Oboje puno jedemo i to nam je problem. Ali nema veze, uživamo – poručuje ovaj sretni par.

Sin Enis i kćerka Lejla

Sin Enis i kćerka Lejla pomalo se bave muzikom. No, to im nije prioritet.
– Enis svira sintisajzer, Lejla malo pjevuši i voli plesati. No, nadam se da se neće baviti muzikom. Enis ima neke svoje druge pravce, trenira tenis, nadam se da će ići dalje, van Bosne. Pružit ćemo mu šansu, mada nećemo ništa  forsirati – kaže Halid.

Poslovni centar u Prijedoru
Nakon Dubaija, Halida čeka mnogo posla. Prvo veliki koncert u Beogradu, nakon čega će se pozabaviti i Adelisinom karijerom.
– Sada je najvažnije da Adelisi napravimo dobru pjesmu, da malo smršavi, mada to meni ne smeta. U međuvremenu, završit ću i radove u svom novom poslovnom centru u Prijedoru, u kojem se nalazi i hotel, TV studio, producentska kuća, autosaloni , poslovni prostori … Vjerujem u taj posao, madu ću se pjevanjem baviti još bar desetak godina. Hotel je baza za mene i porodicu, nešto od čega ćemo živjeti i čemu ćemo se istinski posvetiti. Već sada sam ponosan na taj prostor, koji je drugačiji od ostalih jer su u njemu ukomponovane neke stvari iz Sidneja, Las Vegasa, Hamburga  – kaže Halid.

Dnevni avaz

Comments are closed.