Pravi biznis sa deponija

Neđeljko Petrović iz naselja Nova Orlovača u Prijedoru bavi se reciklažom.

Važno je imati ideju za biznis, ali i malo sreće, jer bez nje, ništa, kaže Prijedorčanin Neđeljko Petrović iz naselja Nova Orlovača, koji je prije nekoliko godina odlučio da biznis sa plastenicima zamjeni reciklažom plastičnog otpada. Nije ni slutio da će upravo ta odluka da mu promjeni život i obezbjedi pristojnu zaradu.

Od skromne ušteđevine kupio je polovne mašine za preradu otpadne plastike i proizvodnju plastičnih čaša za rasadni materijal. I to je postala okosnica njegovog porodičnog biznisa.

Sirovinu nabavlja sa deponija, a godišnje proizvede oko tri miliona plastičnih čaša za rasad. Ono što je nekome otpad, njemu je „zlato“.

– Nema gdje nema mojih plastičnih čaša za rasad, prodaju se od Novog Grada do Trebinja. Na prvi pogled, to je sasvim običan proizvod priča Neđeljko.

Kaže, uvijek je vjerovao da se svaki trud mora isplatiti, time se rukovodio oduvijek u životu i na kraju na vlastitom primjeru uvjerio da je istina.

– Da se mi razumijemo, nema u ovom poslu miliona, ali zaradi se sasvim solidno. Uvijek ima i rashoda, dolazi do kvarova, popravke koštaju, ali takva je proizvodnja. Uvijek je to bio zahtjevan hljeb – kaže Neđeljko.

Dok odlazimo, pozdravlja nas u radnom odjelu, uvijek nasmijan i raspoložen. Zasuče rukave i pravac u pogon, do mašina. A plastične čaše, nižu se na traci.

Autor: G.Vila – Večernje novosti

Comments are closed.