Pravna pomoć za 2.232 Prijedorčanina

pravnapomoc

Službi pravne pomoći grada Prijedora, koja pruža besplatne usluge penzionerima sa najnižom penzijom, korisnicima socijalne pomoći i invalidnim licima, a djeluje pri Odjeljenju za društvene djelatnosti, lani su se obratila 2.232 Prijedorčanina.

Samostalni stručni saradnik za pružanje pravne pomoći Dragica Plavšić Stojanović precizirala je da je pravnu pomoć u usmenom obliku, kroz pravne savjete iz različitih oblasti, dobilo 1.178 lica, a pravnu pomoć u pisanom obliku 449 korisnika.

– To je uobičajen broj lica koja nam se za pravnu pomoć obraća svake godine. Desi se, istina, da pružimo i do 3.000 usluga, ali to su slučajevi kad imamo neke zakonske promjene, revizije raznih rješenja i slične situacije – izjavila je Dragica Plavšić Stojanović i dodala da se građani Prijedora, svakog prvog petka u m jesecu, u periodu od 10 do 14 časova, mogu obratiti i pravnicima Centra za pružanje besplatne pravne pomoći koji djeluje pri Ministarstva pravde RS.

Od ukupno 2.232 lica, koji su lani koristili usluge prijedorske Službe pravne pomoći, minimalne takse su platila samo 152 korisnika, a u iznosu od 2.695 maraka. Ovo i iz razloga što su od te takse, u svim predmetima, osobođeni penzioneri sa najnižom penzijom, korisnici socijalne pomoći i invalidna lica.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.