PREDA-PD: Počela obuka za samostalne preduzetnike

Agencija za ekonomski razvoje opštine Prijedor „PREDA-PD“ započela je danas petodnevnu obuku u okviru projekata „Podsticaj samozapošljavanju“ i „Podrška za povezivanje i preduzetničke inicijative za žene“ koju pohađa 10 kandidata odabranih putem javnog poziva.

Direktor Agencije „PREDA-PD“ Mišo Reljić rekao je da su to već tradicionalni projekti koje finansira opština Prijedor i koji pomažu samostalnim preduzetnicima da lakše rade.

„U ovom krugu imamo korisnike koji se bave veoma raznovrsnim djelatnostima: štamparija, pjeskarenje, taksi usluge, proizvodnja hljeba, peciva i kolača, tekstilna industrija, ugradnja stolarije, servisiranje računara, kućna radinost i proizvodnja proizvoda od betona“, naveo je Reljić u obraćanju polaznicima obuke.

Šef Odsjeka za poljoprivredu opštine Prijedor Tatjana Marić rekla je da je u prvom krugu ove godine opština Prijedor dodijelila 70.000 KM podsticaja sugrađanima koji imaju registrovanu djelatnost u proizvodnji i pružanju usluga.

„Za drugi krug na raspolaganju imamo 50.000 KM, a biznis planovi kandidata koji prođu ovu obuku odlučivaće o tome ko će ostvariti pravo na podsticaje i u kojem iznosu“, kazala je Marićeva.

Kandidati će, nakon obuke iz poslovnog planiranja i vođenja biznisa, izraditi vlastiti biznis plan i predati ga nadležnoj opštinskoj komisiji koja će ocjenjivati, između ostalog, samoodrživost biznis plana i koja će odabrati kandidate kojima će se dodjeliti novčana sredstva na osnovu ugovora sa opštinom Prijedor.
SRNA

Comments are closed.