Predragu Čičiću u stan se uselio beskućnik koji mu otima penziju

Predrag Čičić (54), mještanin Ljubije kod Prijedora, koji skoro četiri godine zbog lomova kuka i natkoljenice nije izašao iz stana koji izgledom odavno podsjeća na deponiju smeća, žrtva je i psihičkog bolesnika, beskućnika iz ovog naselja, koji mu otima i penziju koja iznosi 200 maraka.
Marijan Komljenović, Čičićev rođak, više je puta slučaj prijavljivao policiji želeći mu pomoći i zaštititi ga.
– Predrag boluje i od tuberkuloze, a odavno ima i problema s alkoholom, ali najviše s tim beskućnikom V. M. iz Ljubije, koji mu je posljednji put provalio vrata stana, na kojem sam, po savjetu policije, promijenio bravu. S napadačem se Predrag ranije družio. Ovoga više ni daske koje sam postavio po prozorima ne sprečavaju da uđe u stan. Vidio sam i da Predrag drži nož na krevetu. Sigurno ga je strah – priča Komljenović, inače predsjednik Udruženja građana „Altruisti“ iz Raljaša kod Prijedora.
Komljenović tvrdi i da bi Udruženje „Altruisti“ renoviralo Predragov stan, ali tek onda kada se beskućnik koji napada Čičića smjesti u neku psihijatrijsku ustanovu, gdje je, prema tvrdnji Komljenovića, već registriran kao psihički bolesnik.
Tokom naše posjete Ljubiji, Čičić, koji je zbog bolesti smršavio 40 kilograma, kaže da nema nekih velikih želja, osim da bude sam.
– Želim samo da me svi ostave na miru – kazao nam je Čičić.
Zbog gipsa na natkoljenici nesretni čovjek ne može hodati. Pali cigaretu za cigaretom, koje bez gašenja padaju na pod prostorije koju, uz žohare, noću pohode i štakori. Čičić kaže da je stan dobio od majke Kate (86), koja se prije devet godina iselila, a rijetko ga posjećuje, jer je i ona polupokretna i teško bolesna.

Obaviještena i socijalna služba
Marijan Komljenović kaže da je u Čičićev slučaj uključen i Centar za socijalni rad iz Prijedora.
– Obezbijedili su novac kojim ćemo od januara plaćati ženu koja će Predragu donositi dva obroka dnevno i koja će mu pomoći u održavanju lične higijene – kazao nam je jučer Komljenović.
Dnevni avaz

Comments are closed.