Predsjednik Dodik u Prijedoru-Primjer uspješno i pravilno vođene zajednice

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Prijedor posljednjih godina doživio napredak i preporod, jer je riječ o uspješno i pravilno vođenoj lokalnoj zajednici, i da, kao takva, treba da služi za primjer ostalim lokalnim zajednicama u Srpskoj. On je najavio da će podržati projekte za opštinu Prijedor o kojima ga je danas upoznao načelnik ove opštine Marko Pavić. „Dao sam podršku za ove projekte o kojima me je upoznao načelnik opštine, a delegacija Vlade RS sa premijerom doći će u najskorije vrijeme u Prijedor da razgovara o detaljima“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Prijedoru.
On je naglasio da je za nadvožnjak na Pećanima u Direkciji za puteve RS za ovu godinu namijenjeno 3,5 miliona KM, da je Direkcija za vode RS dobila uputstva da ubrzano rješava pitanja u vezi sa projektima u ovoj opštini, da će vlasništvo nad imovinom prijedorskog „Celpaka“ biti preneseno na opštinu kako bi se tu razvijala industrijska zona. „I to će biti načini za nova radna mjesta koja jesmo gubili zbog krize, ali ne mislim da je to bilo previše dramatično“, dodao je Dodik.
Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić rekao je da ova opština ima 13 000 zaposlenih i 13 000 penzionera što je veoma nepovoljan odnos i da je zbog toga danas upoznao predsjednika Republike o strateškom cilju ove lokalne zajednice: privlačenju stranih i domaćih investicija radi što više zapošljavanja. „Osim navedenih, dobili smo i podršku za nastavak realizacije vodotoka Gomjenice i Miloševice kako područja oko njih ne bi više bila plavljena“, kazao je Pavić. Predsjednik Srpske danas se obratio Skupštini opštine Prijedor gdje je govorio o aktuelnom času u RS, a posjetio je i Dječiji vrtić „Radost“.
Tekst – SRNA
Foto – www.gradprijedor.com

Comments are closed.