Predsjednik Skupštine grada pod zdravstvenim nadzorom

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović pod zdravstvenim nadzorom nakon što mu je prije posljednje sjednice beskontaktnim toplomjerom na ulazu izmjerena povišena temperatura.

„Nažalost, to smo saznali tek poslije jučerašnje Skupštine. Predsjednik Skupštine je imao povećanu temperaturu, 37,2, otišao je na kontrolu kod doktorice /epidemiologa Milice/ Otković. Poslije toga je ponovo mjerena temperatura, nije je bilo. Ostaće pod kontrolom i u zdravstvenom nadzoru“, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

On je izrazio žaljenje što se za taj podatak saznalo tek poslije Skupštine, te dodao da ne može odgovoriti zašto Duratović nije prijavio slučaj, ali da vjeruje da to nije učinio jer nije htio da Skupština prestane sa radom.

„Uznemirenost se bila razvila u Gradskoj upravi. To je činjenica. Ja kad bih dobio bilo kakav simptom koji bi podsjećao na to, ne bih došao na svoje radno mjesto u tom trenutku. Tako je danas rekao i načelnik policije /Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović/, a pojedinac donosi svoje odluke. Ja ne mogu ništa, pošto nemam zvaničnih nalaza“, rekao je Đaković.

Mirsad Duratović je na mjesto predsjednika Skupštine grada Prijedora izabran tajnim glasanjem 11. marta nakon što je te dužnosti razriješen Ajdin Mešić.

Jučerašnja sjednica bila je prva nakon tog imenovanja.

Sjednica je održana u pozorišnoj sali uz sve propisane mjere predostrožnosti za sve odbornike, radnike skupštinske službe, radnike Pozorišta Prijedor i predstavnike medija, uključujući i beskontaktno mjerenje tjelesne temperature na glavnom ulazu u pozorišnu zgradu.

Duratović je prisustvovao i današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

Izvor: SRNA

Comments are closed.