Predsjedništvo Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila-Zapošljavanje prioritet

Pomoć najugroženijim članovima i zapošljavanje djece poginulih boraca su prioriteti u radu Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prijedor, potvrđeno je na sjednici Predsjedništva ove organizacije. U Republici Srpskoj na zaposlenje čeka 1.500 djece poginulih boraca, od kojih je 200 na području Prijedora, izjavila je predsjednica Organizacije porodica poginulih boraca Zdravka Karlica. Ona je ocijenila da se, i pored svih napora koje čini ova organizacija, ne osjeća pomak u oblasti zapošljavanja boračkih kategorija, a posebno djece poginulih boraca.

Prije početka sjednice, supružnici Dane i Jasna Trkulja iz Prijedora uručili su ovoj organizaciji par invalidskih kolica. Jasna je rekla da je, u razgovoru sa rukovodstvom ove organizacije, saznala da imaju dosta bolesnih i nepokretnih članova kojima su potrebna kolica, te da je, zajedno sa svojim suprugom, odlučila da im pomogne.

Ovo nije prvi put da bračni par Dane i Jasna Trkulja uručuju donaciju. Nedavno su Opštoj bolnici u Prijedoru poklonili pet kolica, a sada i Organizaciji porodica poginulih boraca, rekla je predsjednica Organizacije Zdravka Karlica i zahvalila se na donaciji.

U prijedorskoj Organizaciji porodica poginulih boraca ističu da je svaka pomoć dobro došla, i napominju da je oficijelna vlast dužna da vodi brigu o ovoj populaciji. Na sjednici Predsjedništva je, po ko zna koji put, ukazano na težak materijalni položaj ove socijalne kategorije, pri čemu je zapošljavanje navedeno kao najveći problem sa kojim se ove porodice suočavaju.
Kozarski vjesnik

Comments are closed.