Predškolsko obrazovanje – Dječiji vrtić Radost: Otvoren konkurs za pripremni program za školu

vrtic radost-nove cijene 2Dječiji vrtić „Radost“ iz Prijedora pozvao je roditelje predškolske djece, koja nikada nisu boravila u vrtiću, da do kraja iduće sedmice prijave buduće prvačiće za program pripreme za školu.

Direktorica ove predškolske ustanove Dušanka Božić rekla je da će ovaj program trajati četiri mjeseca, počev od 1. februara, a da će prethodno u vrtiću biti održan roditeljski sastanak.

„Djeca će boraviti u vrtiću svakog radnog dana od 16.00 do 19.00 časova, a vaspitači će sa njima raditi na što kvalitetnijoj pripremi za školu“, navela je Božić.

Ona je dodala da će grupe brojati maksimalno 28 djece, da vrtić raspolaže dovoljnim kadrovskim i prostornim potencijalmima da kvalitetno izvede ovaj program i da će djeci biti obezbijeđena i užina.

„Djeca do sedam godina treba da imaju pet obroka dnevno i užina između ručka i večere upravo dolazi u vrijeme kada se održava program, tako da ne želimo da djecu ostavimo bez preporučenog obroka“, kazala je Božić.

Prošle godine ovaj program u Prijedoru bio je organizovan u pet grupa, od čega tri u centralnom objektu, a dvije u vrtiću u naselju Urije. Roditelji su boravak djeteta plaćali 40 KM.

Cijena za ovu godinu biće naknadno utvrđena i, najvjerovatnije, uvećana u odnosu na lanjsku s obzirom na povećanje cijene primarnog boravka u vrtiću sa 120 na 150 KM koje se primjenjuje od ove školske godine.

Zahtjev se popunjava u centralnom vrtiću, a prilikom konkurisanja roditelji su dužni donijeti ljekarsko uvjerenje za dijete koje prijavljuju.
SRNA
Foto – arhiva

Comments are closed.