Predstavljen bilten i uručene zahvalnice Kulturno ljeto Prijedor 2011

Danas je načelnik opštine Prijedor Marko Pavić organizovao svečani prijem za predstavnike kulturnih i obrazovnih ustanova, kulturno-umjetničkih društava, pjevačkih grupa, turističke organizacije te medijske sponzore manifestacije „Kulturno ljeto Prijedor 2011“. Tom prilikom načelnik Pavić im je uručio prigodne zahvalnice kao i bilten koji sadrži fotografije sa gotovo svih događaja i taznovrsnih sadržaja koji su obilježili ovu kulturnu manifestaciju. „Naša opština je ove godine po treći put organizovala Kulturno ljeto i sve naše ustanove i institucije su našle načina da se tokom četiri mjeseca predstave brojnim Prijedorčanima i njihovim gostima. Kultura je nešto što se u Prijedoru njeguje i razvija i što se predstavlja i van opštine, tako da oni koji su zaslužni za to moraju dobiti priznanje“, rekao je Pavić.
On je najavio da će opština Prijedor i naredne godine ponovo organizovati ovu manifestaciju koja će sadržajno biti još raznovrsnija i bogatija. Načelnik Pavić je na kraju svog obraćanja izrazio posebnu zahvalnost medijskim kućama koje su pratile ovu manifestaciju. „Drago mi je da imamo dobru saradnju sa medijima koji su svojim gotovo svakodnevnim izvještavanjem sa Kulturnog ljeta takođe dali svoj doprinos u promociji ove manifestacije i samog Prijedora. Zahvaljujući njima, naši Prijedorčani su gdje god da žive ili da se nalaze, svakodnevno imali svježe informacije o svim dešavanjima, bilo putem malih ekrana ili putem interneta“, dodao je Pavić. Zahvalnice za medijsko pokroviteljstvo „Kulturnog ljeta Prijedor 2011“ su dobili IPC Kozarski Vjesnik, RTRS-ITC Prijedor, produkcijska kuća „Digital air“ te internet portali GradPrijedor.com i fotogiga.com.
Direktor Muzeja Kozare Milenko Radivojac je u ime svih dobitnika zahvalnice izrazio zadovoljstvo jer se radi o priznanju za doprinos njegovanju kulture i tradicije stanovnika ovog područja. „Posebno sam srećan što je sve počelo spontano sa našim izlaskom na ulice grada, sa muzejskim eksponatima povodom Svjetskog dana muzeja što je bio povod da se sada na ulicama grada i trgovima održavaju brojne manifestacije na kojima se mogu vidjeti narodne igre i pjesme, ali i specijaliteti domaće kuhinje, ručni radovi i stare i rijetke knjige“, dodao je Radivojac. „Kulturno ljeto Prijedor 2011“ je počelo 18. maja, Etnološkom izložbom Muzeja Kozare povodom Svjetskog dana muzeja a završeno je 30. septembra izložbom radova nastalih na manifestaciji „Prijedor-grad slikara“ u organizaciji članova Udruženja likovnih umjetnika Prijedora.
Tokom trajanja ove kulturne manifestacije mogli smo uživati u kocertima, dječijem maskenbalu, pozorišnim predstavama, izložbama, književnim večerima, nastupima kulturno-umjetničkih društava i revijama filmova. Priredbe i događaji su održani u Pozorištu Prijedor, kinu „Kozara“, Ljetnoj bašti, Muzeju Kozare i njegovom lapidariju, Galeriji 96, na Mrakovici i dva prijedorska trga. Osim kulturnih radnika iz našeg grada u njoj su učestvovali i umjetnici iz Beograda, Pančeva, Boveca, Dragatuša, Novog Mesta, Trenta, Banjaluke i drugih gradova. Za organizaciju svih sadržaja koji su tokom prethodnog ljeta okupili više hiljada posjetilaca opština Prijedor je izdvojila oko 20.000 KM.

Comments are closed.