Predstavljen projekat preduzetničkog učenja

OS Petar Kocic Učenici i nastavnici Osnovne škole /OŠ/ „Petar Kočić“ Prijedor predstavili su danas sugrađanima aktivnosti i rezultate projekta preduzetničkog učenja „Prijedor, moj grad“.

Nastavnik srpskog jezika u ovoj školi Nataša Marjanović rekla je da je projekat realizovan i u nastavi i vannastavnim aktivnostima u svim razredima.

– U razrednoj nastavi organizovan je kviz o poznavanju svog grada i multimedijalna prezentacija, nastavnici istorije i geografije pripremili su sa đacima prezentaciju grada, nastavnici stranih jezika predstavljanje grada na njemačkom i engleskom jeziku, a sekcije likovne kulture, tehničkog obrazovanja i mladih vezilja izradile su suvenire i druge rukotvorine posvećene gradu Prijedoru – navela je Marjanovićeva.

Novac od prodaje biće utrošen za naredne aktivnosti u okviru projekta preduzetničkog učenja.

Direktor škole Gorana Bosančić rekla je da je od deset kompetencija koje je Evropski parlament utvrdio za obrazovanje 2006. godine, BiH potpisala osam, a jedna od njih je preduzetničko učenje.

– BiH je od EU dobila projekat preduzetničkog učenja koji traje dvije godine, a koji realizuje po deset škola iz Republike Srpske i Federacije BiH. Našu školu za učešće u projektu predložilo je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske – navela je Bosančićeva.

Rezultate i aktivnosti projekta preduzetničkog učenja „Prijedor, moj grad“, učenici i nastavnici OŠ „Petar Kočić“ Prijedor predstavili su u lapidarijumu Muzeja Kozare.

Autor: SRNA – Srpska Cafe

Comments are closed.