Predstavljena Gazdina rakija

Fabrika za preradu voća „Prijedorčanka“ iz Prijedora je u prostorijama kompanije u Brezičanima organizovala prijem za svoje poslovne partnere i predstavnike medija na kome je zvanično predstavljen novi brend „Gazdina rakija“ pod kojim će se već od sutra na tržištu Republike Srpske i BiH naći osam vrsta rakije. Izvršna direktorica kompanije Ljiljana Vukelić je rekla da su čuveni voćni destilati kruške viljamovke, šljive, kajsije, dunje, kleke, drenje, maline i zove i do sada bili prisutni na domaćem tržištu, ali, idući u korak s vremenom, sada su brendirani. „Pod novim brendom naše rakije su prodavane na tržištu Srbije, a odnedavno i Crne Gore, a sada krećemo i sa domaćim tržištem“, rekla je Vukelićeva.
Ona je podsjetila da je „Prijedorčanka“ samo ove godine na sajmovima u Splitu i Novom Sadu, kao i sajmu brendova u Beogradu pobrala najsjajnija priznanja za svoje proizvode. Od Privredne komore RS za 2010. godinu ova fabrika dobila je Priznanje za prepoznatljiv kvalitet i razvoj novih proizvoda – linija Gazdinih rakija. Vukelićeva je navela da je lani na domaće i strana tržišta plasirano oko 50 000 boca rakije, a da bi ove godine, s obzirom da je i dalje prisutna kriza, bili zadovoljni prodajom koja bi se kretala od 70 000 do 80 000 komada. „Naš cilj je godišnja proizvodnja od 100 000 flaša rakije“, dodala je Vukelićeva. Prisutni gosti su u osim degustacije brendiranih proizvoda, obišli pogone ovog preduzeća koje ima 5 proizvodnih linija – za duboko zamrzavanje, za proizvodnju voćnih destilata, za proizvodnju koncentrisanih voćnih sokova, za sušenje voća i povrća i liniju za punjenje prirodnih voćnih rakija.
„Prijedorčanka“ je osnovana 1972. godine, a 80-tih godina je modernizovana. Privatizacija je izvršena 2001. godine i danas u fabrici instalisanih kapaciteta 16 000 tona voća i povrća koja je, najvećim dijelom automatizovana, radi 55 radnika. Prošle godine je otkupljeno 14 000 tona svježeg voća za industrijsku preradu, što je i rekordna poslijeratna proizvodnja koju je „Prijedorčanka“ imala početkom 90-tih godina, a ovaj plan očekuju da ispune i ove godine.

Comments are closed.