Predstavljena nova stipendijska šema

Pored redovnih aktivnosti vezanih za stipendiranje učenika i studenata, Opština Prijedor je otvorila novu stipendijsku šemu sa ciljem podrške razvoju kadrova za potrebe lokalne privrede. Stipendijska šema je rezultat saradnje institucija i organizacija sa područja opštine Prijedor i Regionalne razvojne agencije Notranjsko-kraške regije iz Pivke (Slovenija), ostvarene kroz projekat „Razvojni most NKR-Prijedor“.
Prezentacija stipendijske šeme sa informacijama o načinu na koji lokalni privrednici mogu postati korisnici šeme za stipendiranje za školsku 2012/13. godinu je održana u Poslovnom centru Prijedor u srijedu 27.06.2012. godine pred okupljenim privrednicima i predstavnicima institucija i organizacija.
Stipendiranje putem stipendijske šeme namjenjeno je učenicima srednjih škola koji se školuju za III i IV stepen obrazovanja i studentima I, II i III studijskog ciklusa, koji se školuju u zemlji i inostranstvu, za zanimanja za koji postoji potražnja kod poslodavaca i žele se zaposliti na području opštine Prijedor. Novčana sredstva za stipendiranje iz šeme stipendiranja obezbeđuju se zajedničkim učešćem opštine Prijedor i poslodavaca u omjeru 50% : 50%.
Interes za aktivno učešće u stipendijskoj šemi izrazila su preduzeća „Gavranović“ d.o.o., „Makos“ d.o.o. i „Grossist“ d.o.o. Sastanku su, između ostalih, prisustovali načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Prijedor Ljiljana Babić, kao i predstavnici Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Prijedor, Zavoda za zapošljavanje RS – filijala Prijedor, Aktiva direktora srednjih škola opštine Prijedor, Područne privredne komore Banja Luka – Kancelarija Prijedor i Zanatsko-preduzetničkog udruženja Prijedor koji su takođe uključeni u projekat.
Javni poziv poslodavcima za učešće u šemi stipendiranja za školsku 2012./13. godinu objavljen je na internet stranici opštine Prijedor (www.opstinaprijedor.org) dana 22.06.2012.godine, te u lokalnom listu »Kozarski vjesnik« u petak 23.06.2012.godine i otvoren je do 31.08.2012. godine.
PREDA-PD

Comments are closed.