Predstavljene vatrogasne autoljestve

18-Prijedor---simulacija-gasenja-pozara

Teritorijalna vatrogasna jedinica Prijedor danas je na Trgu majora Zorana Karlice organizovala prezentaciju vatrogasnih zglobnih autoljestvi „Iveko Magirus M42L-AS“, što je prvi put u Republici Srpskoj i BiH da se predstavlja svjetski poznati i renomirani proizvođač i nadograditelj vatrogasnih vozila i autoljestvi Magirus.

18-Prijedor---daljinsko-upravljanje-prilikom-intervencije

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš rekao je da računa da će kroz dvije do tri godine prijedorski vatrogasci dobiti ovo vrhunsko vozilo za potrebe spasavanja na velikim visinama i dubinama budući da ljestve dosežu 42 metra visine i osam metara dubine.

18-Prijedor---djaci-os-Desanka-Maksimovic-odlaze-sa-prezentacije

On je dodao da je današnja prezentacija organizovana da se vide njene tehničke mogućnosti i da sugrađani vide zboge čega je ovo vozilo potrebno vatrogascima kako bi se razvijala ova jedinica.

18-Prijedor---najnovija-tehnološko-tehnicka-dostignuca-u-vatrogasnoj-opremi

„Da li imamo jedan, pet ili deset visokih objekata u gradu, to ne mijenja stvar. Ako ne spasite život jednog čovjeka, u problemu ste i opravdanja nema. A kada spasite jedan život, investicija se isplatila“, rekao je Miljuš novinarima u Prijedoru.

18-Prijedor---Nebojsa-Miljus

Vozilo ima najkraće vrijeme postvaljanja stabilizatora na mjestu intervencije od svega 15 sekundi, dok je za podizanje ljestvi na maksimalnu visinu potrebno 50 sekundi.

18-Prijedor---simulacija-spasavanja-sa-visine

Atraktivnoj prezentaciji prisustvovao je veliki broj građana Prijedora, kao i učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović“.

18-Prijedor---simulacija-spasavanja-unesrecenog

Na trgu u centru grada osim novopredstavljenog vozila bilo je parkirano i postojeće vozilo sa ljestvama kako bi se vidjela ogromna razlika između opreme koja se trenutno koristi i one koja spada u najnovija tehničko-tehnološka dostignuća.

18-Prijedor---spasilacka-korpa-na-maksimalnoj-visini

Autor: SRNA

Comments are closed.