Predstavom Derviš i smrt prikupljeno novih 3.000 KM za liječenje Aladina Bašića

Predstava „Derviš i smrt“, sa Slobodanom Ćustićem u glavnoj ulozi, odigrana je sinoć u Pozorištu Prijedor a sav prihod ostvaren od prodaje ulaznica namijenjen je za operaciju srca Aladina Bašića. Ovaj šesnaestogodišnji Prijedorčanin, koji je ostao bez oba roditelja i o kome se od njegove šeste godine stara tetka Hidajeta, trenutno se nalazi u Kliničkom centru Banja Luka. Zbog teškog oboljenja srca Aladin je dva mjeseca bio smješten na „Institutu za majku i dijete“ u Beogradu da bi, zbog nešto bolje zdravstvene situacije, nedavno bio premješten bliže kući. Za transplantaciju srca koja će biti obavljena u nekoj od specijalizovanih evropskih klinika potrebno je prikupiti 100.000 evra, koliko košta ovaj složeni operativni zahvat.
Slobodan Ćustić je novinarima potvrdio da se rado odazvao pozivu svojih prijatelja iz Prijedora kako bi se i na ovaj način pomoglo Aladinovoj borbi za novo srce. „Dječaka sam posjetio i dok je bio u bolnici u Beogradu, a ni ovo loše vrijeme nije me spriječilo da dođem u ovaj lijepi grad i odigram predstavu“, rekao je Ćustić. Osim poznatog glumca koji igra Ahmeta Nurudina i potpisuje režiju predstave, na daskama Pozorišta Prijedor smo vidjeli i i Miloša Lazića u ulozi Bećira. Iako je bilo i dvadesetak slobodnih stolica, prodato je svih 300 ulaznica po cijeni od 10 KM. Na ovaj način prikupljeno je novih 3.000 KM za transplantaciju srca Aladina Bašića.
Treba takođe pohvaliti i Pozorište Prijedor i direktora ove ustanove Zorana Baroša, koji su besplatno ustupili salu za izvođenje predstave i pružili svu neophodnu tehničku podršku. Time su još jednom dokazali i pokazali da imaju veliko srce. Nadamo se da će novo srce uskoro imati i Aladin Bašić a humanitarna akcija za prikupljanje neophodnih sredstava za transplantaciju i dalje se nastavlja. Ono što je sinoć bilo primjetno u Pozorištu Prijedor, baš kao i prilikom nedavnog humanitarnog koncerta u dvorani Mladost, je činjenica da su predstavi prisustvovali Prijedorčani svih nacija i generacija što još jednom pokazuje da su se naši sugrađani rado odazvali apelu da se pomogne Aladinu Bašiću. Treba reći i da je nekoliko prijedorskih slikara poklonilo svoje umjetničke radove a prihod ostvaren njihovom prodajom takođe je namijenjen za liječenje Aladina Bašića.
Budite i Vi dio Aladinovog novog srca.

Comments are closed.