Preferirati domaću proizvodnju

Ministar Đokić u posjeti ljubijskom Elkeru

Ministar Đokić u posjeti ljubijskom Elkeru

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić izjavio je danas da je domaćim kompanijama poput „Elkera“ u Ljubiji kod Prijedora neophodno obezbijediti da dobijaju što više poslova na domaćem tržištu kako bi se dalje razvijale i otvarale nova radna mjesta.

„Da je to moguće dokazali smo na primjeru `Elektroprenosa BiH`“, rekao je Đokić novinarima u Ljubiji kod Prijedora gdje je posjetio preduzeće „Elker“ kojem je, kao i nekim firmama iz Federacije BiH, omogućeno učešće na tenderima „Elektroprenosa BiH“.

Petar Đokić i Goran Bojić

Petar Đokić i Goran Bojić

On je naveo da će se analizirati, razmotriti i usaglasiti detalji podrške koju bi Vlada Republike Srpske mogla pružiti firmama poput „Elkera“ i da će se potom oni saopštiti javnosti.

Direktor „Elkera“ Goran Bojić rekao je da je najveća podrška institucija privrednicima u ovoj oblasti upravo u preferiranju domaće proizvodnje u „Elektroprivredi Republike Srpske“ i „Elektroprenosu BiH“.

„Nama je za nastup na regionalnim tržištima veoma bitno da imamo reference na domaćim tržištima i tu dugujemo zahvalnost ministru Đokiću uz čiju podršku smo postigli rezultate za koje ni sami nismo očekivali da ćemo moći“, dodao je Bojić.

Ljubijski „Elker“ je dio grupe od tri preduzeća koja zapošljavaju oko 180 radnika.

Autor: SRNA

Comments are closed.