Preko 700 volontera u akciji Očistimo Prijedor za 1 dan

Više od 700 volontera uklonilo je danas više desetina divljih deponija na području grada Prijedora u okviru akcije „Očistimo zemlju za jedan dan“, rekla je koordinatorka akcije „Očistimo Prijedor za jedan dan“ Ina Ritan.

„Među volonterima su bili Prijedorčani od 7 do 77 godina. Cilj akcije je ne samo da očistimo divlje deponije nego da mještane pokrenemo da to ubuduće sami rade ili da na vrijeme spriječe nastajanje divljih deponija“, kazala je Ritan novinarima u Prijedoru.

Ona je, međutim, navela da se upravo u mjesnim zajednicama koje imaju najveći broj divljih deponija niko od mještana nije odazvao pozivu za učešće u ovoj akciji.

„Akcija je realizovana u saradnji sa Gradom Prijedorom, preduzećem `Komunalne usluge`, Crvenim Krstom, Omladinskim centrom Ljubija, Ronilačkim klubom „Sana“, kulturno-umjetničkim društvom `Osman Džafić`, rudnikom `Arcelor Mittal Prijedor`, vojskom, nekim školama, mladima iz pojedinih političkih partija, pojedinim mjesnim zajednicama i firmama koje otkupljuju sirovine“, dodala je Ritan.

Prema njenim riječima, divlje deponije su čišćene kako u gradu, tako i u naseljima Ljubija, Kozarac, Rizvanovići, Brezičani, Gornja Dragotinja, Raškovac, Pašinac, Gomjenica i Donja Puharska, te na obalama rijeke Sane.

Iako su okupljanja volontera širom Republike Srpske bila zakazana za 11.00 časova, prijedorskim volonterima radni dan je počeo je jutros u 7.00 časova.

U proljetnom dijelu akcije „Očistimo Prijedor za jedan dan“, održanom 9. maja ove godine, volonteri su prikupili oko deset tona otpada.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.