Preminulo drugozaraženo lice

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je od virusa korona preminulo još jedno lice iz Prijedora.

„To je lice starije životne dobi sa više drugih oboljenja, a vezano je za prvi klaster u Prijedoru gdje se razvio virus. Riječ je o ocu i sinu, i još jednom izražavam saučešće porodici“, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

Prema njegovim riječima, sada je jedno lice iz Prijedora pozitivno, nema novozaraženih, 124 lica su u izolaciji, 978 ih je izašlo iz zdravstvenog nadzora, a u karantinu je 70 lica.

On je dodao da je šest lica u protekla 24 časa sankcionisano zbog kršenja zabrana kretanja i naglasio da je dužnost svih lica koja u BiH, Republiku Srpsku i Prijedor ulaze preko graničnih prelaza u Federaciji, kao što je Izačić kod Bihaća, da se jave u karantin u hotelu „Prijedor“ budući da dolaze bez pratnje, nepoznatog su statusa i netestirani.

„Pozivam ih da se jave odmah, inače će biti smatrano da krše izolaciju, a za to postoje kaznene mjere“, poručio je Đaković.

On je najavio drugi paket mjera za pomoć privredi, posebno poljoprivredi, budući da sjetva ne može čekati i da grad želi dodatno da potakne stanovništvo za sjetvu i sađenje kultura koje su od vitalnog interesa.

„Danas slijedi dezinfekcija u LJubiji, a potom u Kozarcu i Omarskoj. Zahvaljujemo se penzionerima jer su danas bolje poslušali i dobrim dijelom se pridržavali distance i moram ih pohvaliti i pozvati da tako nastave i dalje jer distanca je najvažniji faktor izbjegavanja zaraze“, naglasio je Đaković.

On je pohvalio i preduzeće „Komunalne usluge“ koje je intenziviralo odvoz smeća i obavilo dezinfekciju svih kontejnera u koje se otpad odlaže, zatim firmu „Mlijekoprodukt“ koja je donirala proizvode putem Crvenog krsta javnim kuhinjama koje pripremaju i hranu za karantine, kao i sve koji su do sada već uplatili pomoć za bolnicu ili joj darovali robne donacije.

Izvor: SRNA

Comments are closed.