Preprodaja karata na parkinzima u Prijedoru šteti budžet za 40 KM dnevno

Preprodajom karata na parkinzima opština Prijedor dnevno gubi oko 40 KM, podaci su Odsjeka za saobraćaj i parkinge opštine Prijedor.

Šef ovog odsjeka Aleksandar Jeftić rekao je da je dnevna cijena parking karte 1 KM i da se na gradskim parkiralištima mnogi vozači zadržavaju samo sat ili dva vremena.

„Neko je prosjake, uglavnom djecu, posavjetovao da, kad već od vozača ne mogu da dobiju novac koji prose, uzmu od njih parking kartu koja važi do 15 časova i da je prodaju drugom vozaču u pola cijene ili čak i za manje, što je dovoljno da i vozači nešto uštede, a i da prosjaci zarade“, pojasnio je Jeftić.

On je dodao da je o toj pojavi obavijestio Stanicu javne bezbjednosti Prijedor, kao i da sami radnici Odsjeka za saobraćaj i parkinge pokušavaju da otjeraju prosjake, koji se, međutim, nakon njihovog odlaska, ponovo vraćaju na svoje „radno mjesto“.

„Najviše očekujemo od policije koja bi trebalo da rigoroznije kažnjava one koji dovode djecu da prose, kao i one koji su u ovome vidjeli dobar posao i pristojnu dnevnu zaradu“, rekao je Jeftić novinarima u Prijedoru.

Iz Stanice javne bezbjednosti Prijedor potvrđuju da u saradnji opštinskim organima rade na suzbijanju ove pojave, posebno na otkrivanju organizatora dovođenja maloljetnih prosjaka, kojima je teško ući u kraj jer se radi o osobama iz svih dijelova BiH.

Odsjek za saobraćaj i parkinge opštine Prijedorje uvođenjem 19 parking automata i obezbjeđivanjem oko 470 parking mjesta u gradu uveo je više reda u regulisanju saobraćaja, ali se već duže vrijeme radnici ovog Odsjeka suočavaju sa pojavom preprodaje parking karata.
SRNA

Comments are closed.