Prevare: Samoubistvo najavilo 30 prevarenih žiranata

Nenada Mirkovića, predsjednika Udruženja prevarenih žiranata iz Prijedora, šokirala je vijest o samoubistvu Božidara Padovanovića, kolege po funkciji iz Ugljevika. Mirković je na vlastitoj koži osjetio kako je to vraćati tuđi dug. Za vratom su mu banke koje traže 80.000 maraka!
– Bojim se da Radovanovićev slučaj neće biti i jedini. U Prijedoru ima bar tridesetak prevarenih žiranata koji govore da će se ubiti. Među njima sam i ja. Počinit ćemo kolektivno samoubistvo, to je najbolje rješenje i za nas, a i za one koji nijemo i ravnodušno gledaju naše probleme – kaže Mirković.
Dodaje da Udruženje prevarenih žiranata u Prijedoru broji oko 1.500 žrtava.
– Nažalost, nisu svi popunili upitnike, jer neki vraćaju kredite za brata, sestru… Neki se i plaše, pa to rade iz straha. Ogorčeni smo što oni kojima smo se obraćali za pomoć, krim-inspektori i tužilaštva, još ne reaguju, a epilog svih ovih tužnih i sumornih sporova u kojim se rasipaju porodice i nestaje imovina mora biti sudski – mišljenja je Mirković.
Dodaje da u Prijedoru ima nekoliko prevarenih žiranata koji vraćaju tuđa zaduženja teška i do 400.000 maraka.
– Svaki dan je kao pakao, plašimo se pljenidbe imovine, sudskih naloga… Taj pritisak ni porodica ne može izdržati. Pokušavamo se nekako solidarisati u Udruženju prevarenih žiranata, da zajednički od članarine platimo advokate, no bez generalnih rješenja teško je da ćemo izdržati – kaže Mirković.

Ko ti je kriv
Najviše ga, kaže Mirković, boli što im nadležni, umjesto da pokušaju pomoći, govore:
– Ko ti je kriv što si stavio potpis.
Dnevni avaz

Comments are closed.