Prevarenog žiranta privela policija

Predsjednik udruženja prevarenih žiranata podružnice Prijedor Nenad Mirković priveden je u Stanicu policije poslije prijave izvjesne gospođe kojoj je Mirković vratio kredit u iznosu od 35.000 maraka.
Njega je osoba, zbog koje je ovaj čovjek zapao u velike dugove, prijavila da je uznemirava u poslu, prijeti joj i napada je. Mirković priznaje da je išao kod izvjesne gospođe da bi je zamolio da mu počne mjesečno vraćati novac koji je dao za otplatu njenog kredita.
– Otišao sam sa namjerom da se dogovorimo da bi mi mjesečno počela da isplaćuje bar po jednu marku. Međutim, umjesto dogovora ona je pozvala policiju i javila da je napadam zbog čega sam priveden i saslušan – kaže Mirković, dodajući da je znao da su prevareni žiranti odavno obespravljeni ljudi ali nije znao da su toliko prevaranti zaštićeni.
– Danas žirant od dužnika ne smije zatražiti nijednu ratu, nijednu marku, odmah se to smatra prijetnjom. Prevaranti su zaštićeni kao bijeli medvjedi. Ne smiješ ih poprijeko pogledati dok su žiranti obespravljeni. Moj primjer dovoljno tu činjenicu potvrđuje tako da sam ispao nasilnik jer sam došao da se dogovorimo kako da mi počne vraćati dug – kaže Mirković, dodajući da ga je izvjesna gospođa optužila da je napada, ometa u poslu i prijeti njenoj porodici.

Opomena
Mirković najavljuje novo okupljanje prijedorskih žiranata u subotu u takozvanu radionicu koja će se baviti problemima žiranata i savjetima kako se sačuvati u budućnosti od prevaranata. Istog dana dodaje, biće dijeljene i brošure pod nazivom „Prevareni žiranti bez države, pravde i nezaštićeni“ koja ima cilj da bude opomena stanovnicima kako će postupati ako im se ponudi da budu nekome žirant.
Glas Srpske

Comments are closed.