Pri kraju radovi na društvenom domu u MZ Hambarine

Kada je prije nepunih mjesec dana načelnik opštine Prijedor Marko Pavić sa saradnicima boravio u radnoj posjeti društvenom domu na Hambarinama, mnogi mještani ovog prijedorskog naselja, bilo da su ovdje ili žive u inostranstvu, bili su vrlo skeptični po pitanju skorog završetka radova na ovom objektu. Na poziv predsjednika Savjeta MZ Hambarine Nazifa Pađana i njegovog potpredsjednika Ismeta Imširevića juče smo ponovo bili na licu mjesta. Ono što smo čuli od ove dvojice vrijednih ljudi i što smo zabilježili objektivom foto-aparata još jednom nas je uvjerilo u dobru saradnju koju ova mjesna zajednica ima sa administrativnom službom naše opštine. Na mjestu skela koje su se do prije nekoliko dana nalazile u velikoj sali društvenog doma sada su postavljene pločice.
Mješalice, pijesak i cement su zamijenili svježe omalterisani i okrečeni zidovi. U potkrovlju doma postavljena su 3 prozora koja su nedostajala, a na galeriji i stepenicama sada je ograda. Završeni su i radovi na mokrim čvorovima u prizemlju koji su u novom ruhu. „Vidjeli ste i sami kako je sve izgledalo prije dvadesetak dana a kako izgleda danas“, riječi su Nazifa Pađana. „Mi smo prezadovoljni onime što je urađeno za vrlo kratko vrijeme nakon posjete načelnika Pavića. Već danas vršimo potrebne radove kako bi na ulazu u dom izlili i nove stepenice“, rekao je predsjednik Savjeta MZ Hambarine. On je dodao da niko ne želi zaboraviti i u drugi plan potisnuti vrijedne donacije državnih ustanova, pojedinaca i organizacija ali je nedavnom posjetom načelnika Pavića sa saradnicima napravljen onaj neophodni, završni zamah koji će dovesti do završetka radova na društvenom domu. Ismet Imširović dodaje da je ostalo još stvari koje treba uraditi kako bi dom bio završen. „Po vrlo povoljnim uslovima smo dogovorili sa pilanom iz Kozarca da nam izrade i binu za veliku salu i ona će uskoro biti završena. Toaleti na spratu objekta nisu završeni, nedostaje i nekoliko kvadrata pločica za stepenice, ali siguran sam i da će to biti riješeno, kaže Imširević koji je ujedno i predsjednik OFK „Brdo“.
„Mnogi nam nisu vjerovali kada smo 15. marta najavili prvomajski koncert u obnovljenoj velikoj sali ali smo uz veliku pomoć opštinske administracije na čelu sa gospodinom Pavićem priveli radove kraju“, dodao je Imširević. „Kada smo se prihvatili posla u Savjetu MZ Hambarine nismo slušali ‘čaršijske priče’ već smo zasukali rukave i sopstvenim radom i zalaganjem dali do znanja da želimo da pomognemo ovoj sredini što se može vidjeti iz urađenog u proteklom periodu“, jednoglasni su na kraju bili Pađan i Imširević. Kako su nam potvrdili iz Savjeta MZ Hambarine, za ovu nedjelju, 10. aprila, zakazana je i prva proba kulturno-umjetničkog društva „Brdo“ za koju je već prijavljeno oko 50 zainteresovanih sa ovog područja.

Comments are closed.