Pri kraju rekonstrukcija Gradskog stadiona u Prijedoru

Radovi na rekonstrukciji stadiona novog premijerligaša Rudar Prijedora su pri kraju. Poslovi na renoviranju Gradskog stadiona počeli su sredinom juna, blizu su završetka, a već sljedeće sedmice očekuje se dolazak Komisije Fudbalskog saveza BiH koja bi trebalo da kaže svoje mišljenje o ispunjenosti uslova za odigravanje utakmica na ovom zdanju.

Ovo je potvrdio predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Rudar Prijedor Božo Grbić, koji je istakao da je izuzetno zadovoljan dinamikom i kvalitetom izvedenih radova. On se nada da će njegovo mišljenje podijeliti i nadležna Komisija za prijem stadiona.

– Malo ko ne zna da je ovaj stadion, inače smješten u centru grada, bio njegovo ruglo, ali smo uz pomoć opštine i brojnih prijatelja sporta uspjeli da pokrenemo sveobuhvatnu akciju njegove sanacije. Radovi su pri kraju i mislim da potpuno spremni dočekujemo premijernu sezonu u Premijer ligi BiH – kazao je Grbić.

On je dodao da će do dolaska članova Komisije biti završeni radovi na uređenju svlačionica, kupatila, prostora za sudije i delegate, izlaznog tunela, unutrašnje i spoljašnje ograde.

– To je ono što su osnovni preduslovi koje moramo da ispunimo, mada očekujemo da će do zvaničnog početka sezone biti završena i rekonstrukcija centralne tribine. Na njoj će biti postavljeno 1.500 stolica – rekao je Grbić.

Prema njegovim riječima, šansu da se dostojno predstave u društvu prvoligaša prijedorskim „plavo-žutima“ dala je opština Prijedor koja je sa 300.000 maraka finansirala rekonstrukciju stadiona. Izvođači radova su četiri prijedorska građevinska preduzeća „Niskogradnja“, „Mozaik“, „Unijat“ i „Gradinvest“.

Inače, prema rasporedu takmičenja FK Rudar Prijedor prvu utakmicu igra u gostima, u Trebinju, 1. avgusta, dok će prvu pred domaćom publikom, koja se u gradu na Sani sa nestrpljenjem očekuje, igrati 8. avgusta protiv zeničkog Čelika.

Prema riječima predsjednika Skupštine Rudar Prijedora, druga faza rekonstrukcije Gradskog stadiona biće sprovedena sljedeće godine. Tada bi trebalo da se nastave radovi na rekonstrukciji, tako što će se izgraditi i istočna tribina na kojoj će se obezbijediti još dodatnih 1.500 sjedećih mjesta.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.