Priča „Vesela palačinka“ za najmlađe i palačinke za sve

Mali trg

Mali trg

Nekoliko desetina mališana okupilo se danas na malom trgu u Prijedoru gdje su ovdašnji Narodna biblioteka „Ćirilo i Metodije“ i Udruženje „Žene u umjetnosti“ organizovali promociju čitanja u okviru Prijedorskog kulturnog ljeta 2016.

Glumica Pozorišta Prijedor Zorica Jojić čitala je malim sugrađanima priču „Vesela palačinka“ autorke Nade Iveljiće, Udruženje „Žene u umjetnosti“ sačinilo je kostim za veliku uličnu figuru u obliku palačinke, bibliotekarke su dijelile palačinke i djeci i odraslima.

Glumica Zorica Jojić najmlađima čita priču

Glumica Zorica Jojić najmlađima čita priču

Bibliotekarka Biljana Vučeta rekla je da djeca predškolskog uzrasta i učenici prvog i drugog razreda osnovne škole rado slušaju ovu priču kad dođu na dječije odjeljenje Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“.

„Zbog toga smo se odlučili da to uradimo i u gradu, da počastimo sugrađane palačinkama, a djeci da čitamo na trgu i da tako obogatimo Prijedorsko kulturno ljeto“, kazala je Vučeta.

Bibliotekari dijelili palačinke sugrađanima

Bibliotekari dijelili palačinke sugrađanima

Direktor prijedorske biblioteke Mara Ećim rekla da današnji performans ima za cilj da biblioteka promoviše svoj rad i da zainteresuje najmlađe Prijedorčane za čitanje.

Mara Ećim

Mara Ećim

„Želimo da privučemo što više mladih, ali i onih u najboljim godinama, da dobijemo što veći broj čitalačke publike i da ne zaboravimo da čitamo, jer je knjiga osnovni izvor informacija“, rekla je Ećim i pozvala najmlađe sugrađane da se učlane u biblioteku.

Mališani iz Dječijeg vrtića Radost

Mališani iz Dječijeg vrtića Radost

Performansu su prisustvovali i mališani i vaspitačice dviju starijih vrtićkih grupa Dječijeg vrtića „Radost“, kao i pedagog ove predškolske ustanove.

Autor: SRNA

Comments are closed.