Pričaonica za najmlađe u povodu dječije nedjelje

vrtic2

Narodna biblioteka „Ćirilo i Metodije“ Prijedor danas je u Dječijem vrtiću „Radost“ Prijedor priredila pričaonicu u povodu Dječije nedjelje.

Direktor biblioteke Mara Ećim rekla je da se na ovaj način, igraonicama i pričaonicama, tradicionalno obilježava Dječija nedjelja, ali da su, za razliku od prethodnih godina, bibliotekari sada posjetili vrtić, umjesto što su ugostili mališane.

„Moramo izaći iz svojih prostora pošto više nemamo gdje da ih pozovemo da predstavimo naš rad i da ove najmlađe obučimo i uputimo da svoje roditelje mogu da dovedu kod nas. Za predškolski uzrast, ovu najstariju grupu koja već pomalo čita, i za prvi razred osnovne škole upis u biblioteku je besplatan“, rekla je Ećimova novinarima u Prijedoru.

vrtic3

Ona je mališanima podijelila letke sa pozivom roditeljima da djecu besplatno upišu u „čudesnu zemlju knjiga“.

„Očekujemo da dobijemo nove članove i mame i tate ovim putem zovemo da djecu dovedu i da vide šta to mi možemo da prižumo, a bibliotekar Marijana Novaković sa pričom `Šumska čarolija` ima jedno lijepo druženje sa klincima i klincezama“, dodala je Ećimova.

Pedagog Dječijeg vrtića „Radost“ Gordana Jekić rekla je da je preporuka Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske da se ove godine Dječija nedjelja tematski posveti porodici, a da prijedorski vrtić tradicionalno u ovoj nedjelji organizuje maskenbal i posjećuje ili ugošćuje gradonačelnika i predstavnike gradske uprave.

vrtic4

„Zahvalni smo gradskoj upravi i gradonačelniku jer svake godine obraduju mališane velikim poklonima. Tu su slatkiši, radni materijal i igračke za svu djecu u svim objektima“, navela je Jekićeva.

Ona je naglasila da je saradnja sa prijedorskom bibliotekom nešto novo i da su djeca oduševljena jer su željna priča, bajki i basni kojima se u posljednje vrijeme malo pažnje pridaje.

„Zahvaljujem se kolegama iz biblioteke i nadam se da će ova saradnja potrajati na obostrano zadovoljstvo“, dodala je Jekićeva.

Područni vrtić iz naselja Urije „Đurđevak“ već je organizovao maskenbal, a svi ostali vrtići pripremaju maskenbal za sutra ako to vremenske prilike dozvole.

Autor: SRNA

Comments are closed.