Prijatelj za prijatelja

Odbor mladih Demokratskog narodnog saveza uključio se u akciju koju provode mladi Prijedora tokom ovog ljeta za pomoć dvadesettrogodišnjem Nemanji Grubanu, koji je prošle godine nakon kobnog skoka u rijeku Sanu ostao nepokretan. Mladi DNS organizovali su akciju pod nazivom „Prijatelj za prijatelja“ te na jednom od poznatih okupljališta mladih „Pivnica“ organizovali humanitarnu akciju prikupljanja priloga za Nemanjino liječenje.
Predsjednik Odbora mladih DNS Goran Predojević izrazio je zadovoljstvo odzivom mladih.
-Veoma me raduje da nas je bilo preko tri stotine i da smo i na ovaj način pokazali da je prijateljstvo najvažnije, a humanost iznad svake druge ljuske vrline, rekao je Predojević.
On je potvrdio da je prikupljeni novac od oko 1000 KM uplaćen na račun Nemanje Grubana kojem su sredstva potrebna za nastavak liječenja u Beogradu i Sloveniji, s velikim optimizmom ljekara da bi ponovo mogao prohodati, a koji je uprkos svemu što ga je igrom sudbine snašlo uspio da redovno polaže ispite na Fakultetu za fizičku kulturu u Banjaluci.
Akciju provode mladi Prijedora organizacijom raznih zabava humanitarnog karaktera i nastoje da pomognu svom drugu da prebrodi bolest, te pozivaju i sve ostale građane Prijedora pa i RS da pozivom na broj 1413 prilože jednu KM za njegovo liječenje.
Glas Srpske