Prijave za biciklističku demo turu

Agencija „PREDA-PD“ i Razvojna agencija Sisačko-moslavače županije SIMORA, zajedno sa partnerima iz BiH i Hrvatske organizuje promociju bicklističke rute „Kozara “ (Mrakovica-Moštanica-Kozarska Dubica) u BiH i biciklističkih ruta u Parku prirode Lonjsko polje u Hrvatskoj. Pomenute bicklističke rute su uređene i označene u zajedničkom projektu prekogranične saradnje „Biciklom za turizam bez granica“, koji se finansira iz fonda IPA, komponenta II.

Dana 14. Septembra 2012.godine organizujemo „Demo turu“ u okviru koje će se održati biciklistička vožnja od Mrakovice (NP Kozara/BiH) do Plesma (PP Lonjsko Polje/CRO) prema dnevnom redu u nastavku ovog poziva. Organizacije ove manifestacije ima za cilj jačanje konkurentnosti prekograničnog područja uvođenjem nove turističke ponude NP Kozara i samog regiona, te povezivanje na postojeće i nove biciklističke rute u Hrvatskoj i u Evropi (Euro velo mreže biciklističkih ruta Evrope).

Ukoliko ste zainteresovani za učestvovanje molimo Vas da nam dostavite popunjeni obrazac za prijavu ne kasnije od 07.09.2012. Popunjeni obrasci za učesnike iz Hrvatske se dostavljaju na e-mail adresu simora@simora.hr ili faks: 044/544-206, a za učesnike iz BiH na e-mail adresu office@preda.rs.ba ili na faks 052/241-601.

Obrazac za prijavu možete pronaći ovdje.

BIKE4TWF

Comments are closed.