Prijedor bogatiji za još jednu dm prodavnicu

Prijedor je postao bogatiji za još jednu moderno opremljenu dm prodavnicu, koja je danas otvorena u Retail parku Bingo. Druga po redu dm prodavnica u ovom gradu, prodajne površine 283 m², nudi bogat asortiman proizvoda dm marke te domaćih i svjetskih brendova.

Uz pomoć ljubaznog osoblja, kupci su danas, već od 9 časova, mogli uživati u jedinstvenom doživljaju kupovine i potražiti željene proizvode iz širokog asortimana proizvoda za njegu i ljepotu, za bebe i kućanstvo te iz segmenta zdrave ishrane. Povodom otvoranja dm je za današnje posjetioce pripremio i niz pogodnosti, poput popusta od 15% na ukupni iznos kupovine, poklona uz kupovinu, besplatnog šminkanja, degustacije dmBio proizvoda i zabave za najmlađe.

Početak rada na novoj lokaciji kompanija dm obilježila je i društveno odgovornim angažmanom prema lokalnoj zajednici te je Udruženju roditelja djece sa posebnim potrebama „Neven“ uručena donacija od 3.000 KM, koja će biti iskorištena za opremanje kuhinje Dnevnog centra Udruženja. Ček donacije, predsjednici Udruženja, Vesni Berić, uručio je Haris Mujagić, regionalni menadžer dm-a i tom prilikom izjavio „Širenjem prodajne mreže uvijek nastojimo biti bliže našim kupcima kao i cjelokupnoj lokalnoj zajednici u kojoj djelujemo. Zato smo početak rada našeg novog prodajnog objekta, inače drugog u Prijedoru, a 72. u BiH, obilježili i ovom inicijativom prema Udruženju Neven, zahvaljujući kojoj će biti podržane njihove redovne aktivnosti u okviru Dnevnog centra.“

Udruženje Neven trenutno broji 324 člana, a s ciljem poboljšanja kvaliteta života djece i odraslih sa umanjenim intelektualnim sposobnostima, kao i pružanja pomoći njihovim roditeljima, djeluje od 1988. godine. U okviru Dnevnog centra za 34 člana Udruženje pruža uslugu dnevnog zbrinjavanja gdje sudjeluju u brojnim aktivnostima koje razvijaju svakodnevene životne i lične socijalne vještine, te kroz radno-okupacionu terapiju učestvuju u različitim radionicama kao što su krojačka, kulinarska i kreativne radionice. Pored navedenih aktivnosti, korisnici kvalitetno provode vrijeme kroz muzičke, likovne i sportske aktivnosti.

„Izuzetno nam znači podrška dm-a jer ćemo zahvaljujući njoj osigurati bolje uslove za naše članove koji svakodnevno od 7:30 do 15:30 časova mogu kvalitetno provesti svoje vrijeme u aktivnostima kreiranim s ciljem njihovog osnaživanja, razvijanja funkcionalnih sposobnosti, socijalizacije i socijalne inkluzije“, pojasnila je Vesna Berić, predsjednica Udruženja.

Povodom početka rada nove dm prodavnice u Prijedoru sve kupce narednih dana očekuje niz pogodnosti. Za kupovinu obavljenu u periodu do 16.2. dm je pripremio popust od 15% na ukupnu kupovinu.

Do 21.2.2019. kupci su pozvani da u novootvorenoj dm prodavnici isprobaju svoju sreću u nagradnoj igri, u okviru koje mogu osvojiti mašinu za pranje i sušenje veša gorenje, blender gorenje ili jednu od 10 dm poklon kartica u vrijednosti od 25 KM.

Radno vrijeme dm prodavnice u Retail centru Bingo u Prijedoru je od ponedjeljka do subote, od 9 do 21 čas, a nedjeljom od 10 do 20 časova.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za dvanaest godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija s 667 zaposlenika i 72 prodavnices u 41 gradu te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2017/18. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 161,4 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 14.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, DAS gesunde PLUS, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Comments are closed.