Prijedor: Dalibor Lukić smišlja i pravi unikatne bicikle

Dalibor Lukić (37) iz Aerodromskog naselja u Prijedoru odavno nije zainteresovan za klasične bicikle, već za unikatne modele dvotočkaša koje, osim što sam osmišljava, sam i pravi u vlastitoj radionici u blizini porodične kuće. Model na koji je posebno ponosan je takozvani „crnogorski bicikl“, karakterističan po tome što, dok ga voziš, možeš i da ležiš.
-Ima sve što i obični bicikl ali i vrlo ugodno sjedalo na koje sasvim pristojno možeš da legneš. I da se voziš. Bicikl je sasvim siguran, mada je mnogo niži od ostalih i isproban uz budno oko policije na svim cestama. Niko do sada nije imao nikakve primjedbe, niti me ko od saobraćajaca zaustavljao. Uostalom, bicikl, koji može postići brzinu od 40 kilometra na sat, ima i zastavicu koja je tu da ostale vozače upozori na moj dolazak – kaže Dalibor koji taj model ne bi prodao ni po koju cijenu.
Za Daliborove bicikle postoji veliki interes. Ima i kupaca, uglavnom sa strane, najviše iz Slovenije.
-Imam želju da napravim i monocikl, mada sam čuo da ga već posjeduje jedan Banjalučanin. To bi tek bila atrakcija, a volio bih da mi se pridruže i ostali zaljubljenici u neobične dvotočkaše iz BiH i da napravimo veliku izložbu – poručio je Dalibor.
U glavi već ima novi model. Dok ga ne napravi, nikom, pa čak ni porodici, supruzi i djeci, koji su inače i probni „piloti“ njegovih izuma, neće otkriti kako će izgledati.
Dnevni avaz

Comments are closed.