Prijedor dobio osam novih turističkih info tabli

Grad Prijedor dobio je osam novih turističkih info tabli kojima su obilježene najznačajnije kulturno-istorijske lokacije, a projekat „Postavljanje info tabli na području opštine Prijedor“ sa 8.000 KM finansiralo je Ministarstvo, trgovine i turizma Republike Srpske.

Direktorica Turističke organizacije opštine Prijedor Amira Ganić rekla je da se radi o dvostranim tablama sa fotografijama nekad i sad i informacijama o svakom obilježenom objektu.

„Ove table građanima Prijedora, njihovim gostima i turistima omogućiće da se bliže upoznaju sa najznačajnijim kulturno-istorijskim objektima u gradu na Sani „, kazala je Ganićeva.

Info table su postavljene ispred spomenika doktora Mladena Stojanovića, kuće Čirkinagića u Starom gradu, crkvi brvnara u Jelićkoj, Marićkoj i Busnovima, muzičkog paviljona u Ljubiji, stare kule u Kozarcu i stare pilane u Kozarcu.

„Realizacija projekta `Postavljanje info tabli na području opštine Prijedor` dovodi do povećanja nivoa znanja i upotpunjuje turističku ponudu grada, dok je sveobuhvatni cilj projekta unapređenje sektora turizma u Prijedoru“, istakla je Ganićeva.

Sličan projekat Turistička organizacija opštine Prijedor realizovala je i lani, takođe uz finansijsku podršku resornog ministarstva, kada je prvih osam turističkih info tabli postavljeno pored Muzeja Kozare, zgrada Tenis kluba i Srpskog kulturno-umjetničkog društva „Dr Mladen Stojanović“, Gimnazije, željezničke stanice, spomen kuće porodice Stojanović, stare česme na Jerezi i u Starom gradu.
SRNA