Prijedor-Doček Nove godine: Ugostitelji džender (ne)osjetljivi

nova 2013 godina-docek-najavaVećina Prijedorčana Novu godinu dočekaće u svojim domovima uz televizijski program ili u društvu porodice i prijatelja uz bogatiju trpezu, dok će manji broj najluđu noć provesti će u nekom od ugostiteljskih objekata.

Samo su rijetki bili u mogućnosti da preko turističkih agencija uplate organizovani doček Nove godine u nekoj od evropskih ili svjetskih metropola.

Znatan broj prijedorskih ugostitelja organizovao je doček 2013. godine, a neki lokali radiće uobičajeno. U diskotekama, kafićima, restoranima, motelima i hotelima cijene proslave kreću se od 10 KM do 120 KM.

Visina cijene zavisi od uključene ponude hrane i pića, od toga da li će gosti imati muziku „uživo“ ili samo di-džeja, pa čak i da li je gost muško ili žensko, budući da je u jednom od noćnih klubova cijena za muškarce 50 KM, a za žene 35 KM.

Obrazloženje je da je u cijenu uračunata konzumacija pića za cijelo veče i bogat švedski sto, a da muškarci mogu i popiti i pojesti više nego žene.

Administrativna služba grada sutra organizuje doček Nove godine na malom gradskom trgu, a za ovu zabavu na otvorenom angažovani su prijedorski izvođači.

Najavljen je nastup vokalnih solista Siniše Lukača i Mirjane Boltić i orkestra „Prijatelji“ kojeg čine članovi „Estrade Republike Srpske“.

U ponoć će biti priređen desetominutni vatromet uz čestitku gradonačelnika Marka Pavića, a onima koji se odluče da novogodišnju noć dočekaju na otvorenom biće posluženi sendviči i topli napici.

Kao i prethodne dvije godine, sutra će u prijepodnevnim časovima organizovan doček dječije Nove godine. U programu „Velika novogodišnja žurka“ nastupiće mališani Dječijeg vrtića „Radost“, učenici osnovnih škola i dječije folklorne grupe.

Iz budžeta opštine Prijedor za ove manifestacije izdvojeno je skromnih 10.000 KM. Za kićenje grada nisu izdvajana dodatna sredstva u odnosu na prethodne godine, jer se koristio nakit koji je upotrebljavan i ranije.

Gradonačelnik Prijedora donio je zaključak prema kojem svi ugostiteljski objekti na području grada mogu raditi duže u odnosu na uobičajeno radno vrijeme i ti neograničeno sutra, te 1., 6., 13. i 14. januara, a ostale dane, sve do 15. januara, mogu raditi sat duže nego što je propisano.

Posebnim zaključkom gradonačelnik Prijedora definisao je i rad svih pravnih lica i preduzetnika koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu i djelatnost igara na sreću do 15. januara.

Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.