Prijedor: Donacija iz Velenja od 5.000 evra

20160201123515_351113

Predstavnici Preduzetničkog obrazovnog centra iz Velenja uručili su danas u Prijedoru učenicima Elektrotehničke škole iz ovog grada instrumente za ispitivanje i testiranje električnih instalacija vrijedne 5.000 evra koji će im omogućiti kvalitetnije odvijanje praktične nastave.

Direktor ovog centra Darko Lifteneker podsjetio je da su Velenje i Prijedor bratski gradovi i da je saradnja, koja je počela između razvojnih agencija, nastavljena prošlogodišnjom posjetom učenika i nastavnika prijedorske Elektrotehničke škole Velenju u nastojanju da razmijene iskustva i dobiju nova znanja.

„Za donaciju opreme koja im je nedostajala odlučili smo se kada smo saznali da su učenici odmah po povratku u Prijedor počeli da rade na osposobljavanju laboratorija i da to dobro rade, ali da im nedostaju instrumenti“, rekao je Lifteneker.

Direktor Elektrotehničke škole u Prijedoru Dragoja Mijić kaže da škola nije samo dobila instrumente na poklon, već su u Prijedor stigli i profesori Preduzetničkog obrazovnog centra da bi obučili profesore i jedan broj učenika.

„Ovi instrumenti imaju veliki značaj jer ih do sada nismo imali. Naši učenici će doći do praktičnih saznanja koja će im i te kako biti potrebna i moći će da ih koriste u kasnijem radu“, rekao je Mijić.

Donacija je namijenjena za obuku učenika za zanimanje elektroenergetika.

Autor: SRNA – Nezavisne novine

Comments are closed.