Prijedor – humanitarne akcije: „DON i prijatelji“ obradovali više stotina sugrađana

don i prijatelji-paketici 1Udruženje građana „DON“ iz Prijedora u tradicionalnoj akciji „DON i prijatelji“ prikupilo je i podijelilo 406 novogodišnjih paketića za siromašnu djecu Prijedora.

Izvršna direktorica „DON-a“ Murisa Marić rekla je da je ove godine odziv sugrađana bio rekordan, te da su, osim slatkiša, prikupljene i podijeljene određene količine hrane, obuće, odjeće i igračaka.

„U akciju je bilo uključeno 50 volontera `DON-a` koji su se dva dana smjenjivali u velikim tržnim centrima u našem gradu gdje su kupcima nudili mogućnost da učestvuju u ovoj akciji kupovinom slatkiša u skladu sa svojim mogućnostima“, rekla je Marićeva danas na konferenciji za novinare u Prijedoru.

don i prijatelji-paketici 2Osim za siromašnu djecu, volonteri „DON-a“ uručili su danas paketiće svoj djeci hospitalizovanoj na pedijatriji Opšte bolnice Prijedor, a svi odrasli hospitalizovani pacijenti, kao i svi štićenici Doma za mušku djecu i omladinu ometenu u razvoju Čirkin polje, ukupno blizu 400, dobili su slatkiše na poklon.

„Obišli smo i danas još uvijek obilazimo siromašne i višečlane porodice u Omarskoj, Lamovitoj, Kalajevu, Kozarcu, Ljubiji, Puharskoj, Tukovima, kao i na području grada“, navela je Marićeva.

Ona je dodala da je pomoć medija u ovoj akciji bila izuzetna jer su volonteri „DON-a“ putem medija saznali za porodice koje svojoj djeci ne mogu priuštiti novogodišnje paketiće, ali i jer su putem medija mnoge porodice saznale za akciju „DON i prijatelji“ i onda se direktno javljale ovom udruženju.

„Paket specijalnih slatkiša poslali smo djevojčici oboljeloj od dijabetesa iz Kozarske Dubice koju je ostavila majka, a otac joj je nezaposlen. Svi znamo koliko je skup svaki slatkiš namijenjen dijabetičarima, a ova djevojčica, koja je korisnik inzulina, nema odgovarajuću ishranu svakodnevno“, kazala je Marić.

Tim i volonetri Udruženja građana „DON“ iz Prijedora zahvalili su se sugrađanima koji su se pridružili ovoj humanitarnoj akciji i koji su od srca datim poklonima omogućili da više stotina socijalno ugroženih mališana osjeti čar novogodišnjih praznika.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com
don i prijatelji-paketici 3 don i prijatelji-paketici 4

Comments are closed.