Prijedor – investicije: Milion maraka za početak izgradnje nove sportske dvorane na Urijama

srna-dvorana urijeZa početak izgradnje nove sportske dvorane u prijedorskom naselju Urije u budžetu grada Prijedora za ovu godinu namijenjeno je milion maraka.

Osnovna namjena dvorane je održavanje sportskih takmičenja u rukometu, košarci, odbojci, malom fudbalu i svim borilačkim sportovima, kako na državnom tako i na međunarodnom nivou.

Kapacitet gladališta biće 1.880 mjesta za posjetioce, 50 mjesta u VIP loži i 12 mjesta u loži za novinare.

Osim glavnog terena dimenzija 50 puta 30 puta 13 metara, dvorana će imati šest sportskih svlačionica, svlačionicu za sudije, svlačionicu za delegate, ambulantu za uzimanje uzoraka i dvije sale za zagrijavanje sportista, a svi prostori kapacitetom zadovoljavaju standarde sportova koji su planirani za ovaj prostor.

Dodatni sportski sadržaji su takmičarska kuglana četri staze i ugostiteljskim sadržajem, velnes centar i manja sala sa dvije svlačionice za treniranje borilačkih sportova, dok će u prizemlju do glavne saobraćajnice biti poslovni prostor.

„Planirano je da se sve slobodne površine u okviru parcele urede prema budućim potrebama korisnika i maksimalno moguće ozelene. Takođe je planirano formiranje zelenog tampona gdje bi visoko drveće ublažavalo negativne posljedice buke i prašine“, navodi se u dokumentu Osnovni tehnički pokazatelji Zavoda za izgradnju grada Prijedor.

Kapacitet parking prostora je 122 mjesta za putničke automobile i četiri parking mjesta za autobuse, a uređeni plato ispred dvorane, budući pješački trg, imaće ljetnu pozornicu.

U prvoj fazi, koja se planira u ovoj godini koja će koštati 950.000 KM, predviđen je prvi dio armiranobetonske konstrukcije.

U drugoj fazi, vrijednoj 1.678.000,00 KM, predviđeni su preostali dio armiranobetonske konstrukcije, krovna čelična konstrukcija sa pokrovom, odvod vode sa krova, fasadni paneli krovne konstrukcije, gromobranske instalacija i dio zidarskih radova.

U dokumentu nisu navedeni rokovi za drugu fazu niti ukupna vrijednost radova u ostalim, kasnijim fazama.
SRNA

Comments are closed.