Prijedor – kabinet predsjednika Dodika: Zlatnik prvorođenoj bebi u RS u 2013. godini – FOTO

srna-prvorodjena beba u rs 1Šef kabineta predsjednika Republike Draško Milinović danas je u Prijedoru prvorođenu bebu u Srpskoj u 2013. godini darovao zlatnikom u ime i sa posvetom predsjednika Milorada Dodika.

Beba Katarina rođena je u Opštoj bolnici Prijedor devet minuta iza ponoći prirodnim putem, sa 3.300 grama i 50 centimetara, a prva je beba u porodici Željke Međed (25) iz Novog Grada.

srna-prvorodjena beba u rs 2Majka Željka rekla je da joj nijedna godina nije počela kao ova, da je prijatno iznenađena današnjom posjetom i darom i da joj je sve to lijep osjećaj.

Šef kabineta predsjednika Republike Draško Milinović rekao je da je darivanje prvorođenih beba tradicija predsjednika Milorada Dodika, a da će ove godine sve bebe rođene 1. januara na poklon od predsjednika dobiti pakete za novorođenčad.

„Čestitali smo sretnim roditeljima i poželjeli maloj Katarini puno zdravlja, sreće i uspjeha u životu“, kazao je Milinović.

srna-prvorodjena beba u rs 3On je dodao da u toku sutrašnjeg dana očekuje kompletiranje podataka o svim bebama rođenim 1. januara u svim porodilištima Republike Srpske kako bi im bili dostavljeni paketi opreme za novorođenčad kao poklon predsjednika RS.

U okviru mjera pronatalitetne politike, predsjednik Republike Srpske je svu djecu rođenu u prvoj sedmici oktobra, koja se obilježava kao Međunarodna nedjelja djeteta, darovao novčanim iznosima od po 500 KM.

SRNA
srna-prvorodjena beba u rs 4 srna-prvorodjena beba u rs 5

Comments are closed.