Prijedor: Komandir vatrogasaca Međed službenim autom razvozio materijal za vikendicu

Grupa koje sebe naziva profesionalnim vatrogascima dobrano je ovih dana „zapalila“ prijedorsku javnost, pismom čiji autori tvrde da je „Mile Međed, aktuelni komandir TVJ Prijedor u pet godina nesavjesnog rada lokalnu zajednicu oštetio za više stotina hiljada KM“.
U pismu koje su „profesionalni vatrogasci“ poslali na više adresa, medijima, policiji, ali i nekim odbornicima u Skupštini opštine, između ostalog stoji da se „Međed nije libio da funkciju iskoristi za lično bogaćenje, počev od korištenja službenog automobila u privatne svrhe, pa do kupovine skupe vatrogasne opreme koja nikad nije korištena… „.
Na 15-ak strana gusto kucanog teksta tako stoji da je „Međed službena auta „kia“ i „lada niva“ koristio za put do Novog Sada gdje gradi kuću, ali i do Lješljana kod Bosanskog Novog gdje mu se gradi vikendica. Čak i nekoliko puta dnevno, kada mu je jedno od ovih vozila služilo za prijevoz građevinskog materijala i radnika“.
Draško Papak, načelnik Odjeljenja krim policije u SJB Prijedor, kratko je potvrdio da je policija upoznata s ovim slučajem s kojim bi se uskoro trebali pozabaviti i inspektori.
– Pretpostavljam da će to biti već u narednih nekoliko dana. Očekujem da to od nas zatraže i nadležni iz Opštine, koja je i osnivač vatrogasne jedinice – kazao je Papak.

Prali bure za kupus
Autori pisma tvrde „da se Međed prema radnicima u TVJ ponašao kao prema robovima i od njih je tražio da službenim vozilima čak voze voće roditeljima njegove supruge. U sezoni kiseljenja kupusa dežurni vatrogasac dovozio je komandirovo bure i prao ga pred stanicom“.

Bezočna hajka
Optužbe iznesene na njegov račun, Međed je nazvao bezočnom hajkom zbog koje je, kako je rekao, ugrožena ne samo njegova već i bezbjednost njegove porodice.
– Riječ je vješto smišljenim i bezočno plasiranim lažima, a s ciljem da se uništi moj ugled i zavidni rezultati koje sam postigao u radu s profesionalnom vatrogasnom jedinicom. Hajka je organizovana od strane onih koji već duže vrijeme priželjkuju moju smjenu. Pisma te famozne grupe koja sebe potpisuje kao „grupa profesionalnih vatrogasaca“ lično sam predao krim policiji od koje tražim hitnu istragu na ovom slučaju. Ukoliko se utvrdi da sam nezakonito potrošio ma i marku spreman sam da odgovaram – kazao je Međed.
Dnevni avaz

Comments are closed.